Každá rodina v Izraeli si pripravuje šaláty podľa vlastných receptov, keďže je veľa spôsobov ako si ich pripraviť. Tu sú niektoré z nich, ktoré považujem za zaujímavé, obľúbené a ktoré sa mi dostali pod ruku čí od židovských rodín alebo kuchárov. Dnes si urobíme cviklovo-jablkový šalát na izraelský spôsob. 

Ingrediencie na cviklovo-jablkový šalát:

2 jablká

2 mrkvy

1 zeler

2 cvikly

baby špenát

3 lyžice vlašských orechov

3 lyžice olivového oleja

med

citrón

soľ, čierne korenie

hrozienka

Foto - pixabay.com


Postup pri príprave cviklovo-jablkového šalátu:

1. Nakrájajte repu, mrkvy, zeler, jablká. Použite kuchynský robot vybavený drviacou čepeľou, alebo môžete použiť aj škrabadlo. Vložte nakrájané repy, mrkvy, zeler jablká do veľkej misy spolu s baby špenátom

2. Spravíme zálievku z medu, citrónu a olivového oleja, a všetko spolu premiešame.

3. Dochutíme podľa chuti korením

4. Na záver posypeme hrozienkami alebo brusnicami, feta syrom a vlašskými orechmi.
5. Pred podávaním uschováme v chladničke