Vynikajúci cestovinový šalát s kuracím mäsom, recept originál. Jeden recept na vynikajúci cestovinový šalát s kuracím mäsom pre vás máme so značkou portálu Ženy v meste.

Cestovinový šalát s kuracím mäsom - fotorecept kliknite

Očakávate návštevu a neviete čo rýchle a chutné pripraviť? Ponúkame recept na jednoduchý cestovinový šalát, ktorý vám určite zachutí.

Môžete si pripraviť aj fit verziu, ak zameníte cestoviny, šalát bude vhodný pri bezlepkovej diéte. Cestovinový šalát je jedlo na ktoré sa v domácnosti vždy hodí mať poruke recept.

Tento z kuchyne portálu Ženy v meste si určite obľúbite. Určite bude chutiť celej vašej rodine. 🌼

Vyskúšajte aj recept na obľúbené zemiaky na kyslo

 

 

Cestovinový šalát s kuracím mäsom - ingrediencie

(6 osôb)

  • 500 g cestoviny špirálky z tvrdenej pšenice
  • 2 ks väčšie kuracie prsia
  • 1 ks väčšia majonéza (kyslá smotana)
  • 1 ks väčšia konzerva sterilizovaná kukurica
  • 1 ks menšia konzerva sterilizovaný ananás
  • 4 ks uvarené vajce na tvrdo
  • 2 hrste nadrobno nakrájaný pór
  • 3 lyžice olivový olej
  • Na dochutenie: grilovacie korenie, soľ, worchestrová omáčka, citrónová šťava

 

🥒 [Najlepšie recepty z CUKETY - zapekaná, cestoviny, placky, polievka - KLIKNITE]

 

Recept na vynikajúci cestovinový šalát s kuracím mäsom. Foto - Nela

 

Cestovinový šalát s kuracím mäsom - postup receptu

  1. Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme olivový olej a grilovacie korenie. Necháme v chlade odpočívať aspoň 10 minút, môžeme aj cez noc.
  2. Cestoviny špirálky (môže byť aj iný druh) si uvaríme podľa návodu. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Scedíme.
  3. Mäso na panvičke prudko opečieme zo všetkých strán, necháme vychladiť.
  4. Pór si nakrájame nadrobno, ananás a vajíčka na menšie kúsky.
  5. Do väčšej misy si pridáme uvarené cestoviny, kukuricu, pór, ananás, vajíčka,  majonézu (jogurt/kyslá smotana) a ugrilované kuracie kúsky. Premiešame. Dochutíme soľou, worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a môžeme aj šťavou zo sterelizovaného ananásu.
  6. Šalát necháme aspoň hodinu postáť v chlade, aby prešli všetky chute, môžeme aj cez noc.  Ak chceme zdravšiu verziu, použijeme celozrnné cestoviny a biely jogurt vymeníme za majonézu. Pri bezlepkovej diéte použijeme cestoviny bez lepku.

Dobrú chuť. 😍 👌

 

 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z kuchyne portálu Ženy v meste - kliknite