Ako jednoducho spraviť filety zo pstruha, fit recept. Vyskúšajte fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste ako jednoducho pripraviť filety zo pstruha.

Ako spraviť filety zo pstruha - fotorecept kliknite

Vyskúšajte náš jednoduchý fit recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Vynikajúci filet zo pstruha, zvonku chrumkavý, vo vnúri šťavnatý. Ako prílohu si pripravte našu novinku, vianočný šalát bez majonézy a zemiakov, ktorý je ľahký a plný zeleniny. Ľahšie a zdravšie Vianoce so značkou Ženy v meste.

Neviete akú rybu si pripraviť na Vianoce. Kapra veľmi nemusíte? Vyskúšajte filety zo pstruha. Inšpirujte sa jednoduchým a rýchlym receptom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Chutnú a zdravú rybu máte za pár minút na stole. Dobrú sviatočnú chuť.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ďakuje za vašu priazeň. Šťastné a veselé Vianoce zo srdca želáme.

Odporúčame vynikajúci pečený pstruh na masle

Ako jednoducho spraviť vynikajúce filety zo pstruha

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

Výborný filet zo pstruha na panvici - ingrediencie

  • 4 ks filet zo pstruha
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • obľúbené čerstvé bylinky (nemusia byť)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, celá rasca

 

 

Ako jednoducho pripraviť filety zo pstruha. Foto - Nela

 

Filet zo pstruha na panvici - postup receptu

  1. Filety zo pstruha umyjeme pod tečúcou vodou a dôkladne osušíme. Z oboch strán potrieme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, posypeme celou (drvenou) rascou. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej (na dva kusy v jednej panvičke, 2 polievkové lyžice oleja). Do rozpálenej panvice vložíme kožou dole filety zo pstruha, pridáme rozpolený cesnak, môžeme aj čerstvé bylinky (kvôli chuti). 
  2. Z tejto strany pečieme filety zo pstruha cca 4 minúty (podľa potreby) do zlatista. Okraje ryby budú také do biela. Vtedy je ten správny čas. Nakoniec filety opatrne obrátime a dopekáme dochrumkava aj z druhej strany. Dávame pozor, aby sme ho opekaním nevysušili. Pridáme malú lyžičku masla na zjemnenie. Takto pripraveného pstruha môžeme ihneď podávať. Chutí fantasticky. Vo vnútri šťavnatý, zvonku chrumkavý. 

Tip na záver: Prečo práve pstruh? Je bohatý na vitamíny D, B2, najmä však B12 a bielkoviny. Jeho pravidelnou konzumáciou je možné znížiť hladinu zlého cholesterolu v organizme, zároveň chránime naše telo pred poruchami krvného obehu.

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa najlepšie recepty z rýb, vyberte si