Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Rýchly recept bez múky so značkou Ženy v meste. Jednoduchý obed či večera. Stačí si iba zaželať dobrú chuť.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - fotorecept kliknite

Pamätáte sa na paradajkovú omáčku z detstva? Kto by ju teda nemiloval. Rajčinová je obľúbená predovšetkým u detí. Sladkavá omáčka, nádhernej farby a chuti, dokonalá dobrota. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša novinku, recept na najlepšie domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Odporúčame vám mäsové guľky z hovädzieho mletého mäsa s ryžou, ktoré sú diétnejšie. Zvoliť však môžete aj mleté bravčové, morčacie aj kuracie mäso. Paradajková omáčka je z paradajkového pyré alebo z polených paradajok, bez zbytočných éčiek a múky. Ak máte pyré domáce, vynikajúca voľba.

Fantastické mäsové guľky v chutnej paradajkovej omáčke. Nech sa páči. Vyskúšajte. Garantujeme, že si pochutí celá rodina.

Výborná paradajková omáčka s mäsovými guľkami. Fantastická dobrota s parenou knedľou, zemiakmi alebo cestovinou. Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Úspech zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte so Ženami v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na vynikajúce domáce omáčky. Nech sa páči, vyberte si úžasné omáčky, jednoduché recepty na najlepšie omáčky k mäsu, ryži, zemiakom - kliknite

Jednoduchý obed alebo večera výborné špagety s paradajkovou omáčkou a mletým mäsom

Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez štipky múky

  • Čas prípravy: 40-50 minút
  • Počet porcií: 4

 

Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke - ingrediencie

  • na paradajkovú omáčku:
  • 3 polievková lyžica bravčovej masti alebo oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 000 g paradajkové pyré
  • horúca voda - podľa potreby (na zriedenie omáčky)
  • na dochutenie paradajkovej omáčky:
  • soľ - podľa chuti
  • kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti
  • 4 guličky čierne korenie celé
  • 2 guličky nové korenie
  • 2 ks bobkový list
  • na mäsové guľky:
  • 500 g mleté hovädzie mäso (alebo mäso bravčové, kuracie, morčacie - výber je iba na nás)
  • plná hrsť ryže
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnaku - podľa chuti
  • na dochutenie mäsových guliek: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizapálovo)

 

 

Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Foto - Nela

 

Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke - postup receptu 

  1. Mäso podľa výberu pomelieme, môžeme si zakúpiť už aj hotové pomleté mäso. V našom recepte sme zvolili hovädzie.
  2. Hneď na začiatku dáme variť ryžu, do väčšieho množstva vody. Varíme ju do polomäkka. Cibuľu očistíme a nakrájame.
  3. K mäsu pridáme vajce, ktoré mäso spojí, cibuľu, roztlačený cesnak a korenie podľa chuti. Všetko spolu premiešame.
  4. Polomäkkú ryžu premyjeme studenou vodou, scedíme. Aj ryžu zapracujeme do okoreneného mäsa, uložíme do chladu.
  5. Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do kvalitnejšieho hrnca (panvice) pridáme bravčovú masť (olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu.
  6. Cibuľu chvíľu na tuku orestujeme, aby zavoňala. Tak pridáme paradajkové pyré, prevaríme. Pridáme korenie podľa chuti.
  7. Mäso vyberieme z chladničky. Do horúcej paradajkovej omáčky tvarujeme rukami guľky, môžeme väčšie alebo menšie.
  8. Omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme cca 30 minút, môžeme dochutiť.

Tip na záver: Takto pripravenú omáčku (bez zavarenia mäsových guliek) môžete pridať aj k dusenému mäsu, alebo k mäsku z polievky. Naša paradajková omáčka je výbornou zdravou voľbou k cestovinám, pretože chutí naozaj úžasne.

Dobrú paradajkovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na zdravú paradajkovú polievku, ktorú si zamilujete

 

Chcete najnovšie recepty priamo vo svojej e-mailovej schránke?

[[newsletter]]