Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Rýchly recept bez múky so značkou Ženy v meste. Jednoduchý obed či večera. Stačí si iba zaželať dobrú chuť.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - fotorecept kliknite
Pamätáte sa na paradajkovú omáčku z detstva? Kto by ju teda nemiloval. Rajčinová je obľúbená predovšetkým u detí. Sladkavá omáčka, nádhernej farby a chuti, dokonalá dobrota. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša novinku, recept na najlepšie domáce mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Odporúčame vám mäsové guľky z hovädzieho mletého mäsa s ryžou, ktoré sú diétnejšie. Zvoliť však môžete aj mleté bravčové, morčacie aj kuracie mäso. Paradajková omáčka je z paradajkového pyré alebo z polených paradajok, bez zbytočných éčiek a múky. Ak máte pyré domáce, vynikajúca voľba.
Fantastické mäsové guľky v chutnej paradajkovej omáčke. Nech sa páči. Vyskúšajte. Garantujeme, že si pochutí celá rodina.
Výborná paradajková omáčka s mäsovými guľkami. Fantastická dobrota s parenou knedľou, zemiakmi alebo cestovinou. Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Úspech zaručený. Varte s nami jednoducho a chutne, varte so Ženami v meste.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na vynikajúce domáce omáčky. Nech sa páči, vyberte si úžasné omáčky, jednoduché recepty na najlepšie omáčky k mäsu, ryži, zemiakom - kliknite
Jednoduchý obed alebo večera výborné špagety s paradajkovou omáčkou a mletým mäsom
Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez štipky múky
- Čas prípravy: 40-50 minút
- Počet porcií: 4
Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke - ingrediencie
- na paradajkovú omáčku:
- 3 polievková lyžica bravčovej masti alebo oleja
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 1 000 g paradajkové pyré
- horúca voda - podľa potreby (na zriedenie omáčky)
- na dochutenie paradajkovej omáčky:
- soľ - podľa chuti
- kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti
- 4 guličky čierne korenie celé
- 2 guličky nové korenie
- 2 ks bobkový list
- na mäsové guľky:
- 500 g mleté hovädzie mäso (alebo mäso bravčové, kuracie, morčacie - výber je iba na nás)
- plná hrsť ryže
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 1 ks vajce
- 2 strúčiky cesnaku - podľa chuti
- na dochutenie mäsových guliek: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizapálovo)

Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Foto - Nela
Najlepšie mäsové guľky v paradajkovej omáčke - postup receptu
- Mäso podľa výberu pomelieme, môžeme si zakúpiť už aj hotové pomleté mäso. V našom recepte sme zvolili hovädzie.
- Hneď na začiatku dáme variť ryžu, do väčšieho množstva vody. Varíme ju do polomäkka. Cibuľu očistíme a nakrájame.
- K mäsu pridáme vajce, ktoré mäso spojí, cibuľu, roztlačený cesnak a korenie podľa chuti. Všetko spolu premiešame.
- Polomäkkú ryžu premyjeme studenou vodou, scedíme. Aj ryžu zapracujeme do okoreneného mäsa, uložíme do chladu.
- Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do kvalitnejšieho hrnca (panvice) pridáme bravčovú masť (olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu.
- Cibuľu chvíľu na tuku orestujeme, aby zavoňala. Tak pridáme paradajkové pyré, prevaríme. Pridáme korenie podľa chuti.
- Mäso vyberieme z chladničky. Do horúcej paradajkovej omáčky tvarujeme rukami guľky, môžeme väčšie alebo menšie.
- Omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme cca 30 minút, môžeme dochutiť.
Tip na záver: Takto pripravenú omáčku (bez zavarenia mäsových guliek) môžete pridať aj k dusenému mäsu, alebo k mäsku z polievky. Naša paradajková omáčka je výbornou zdravou voľbou k cestovinám, pretože chutí naozaj úžasne.
Dobrú paradajkovú chuť.
Vyskúšajte aj recept na zdravú paradajkovú polievku, ktorú si zamilujete
Chcete najnovšie recepty priamo vo svojej e-mailovej schránke?