Dokonalá smotanová hubová omáčka. Hľadáte recept ako pripraviť hubovú omáčku pre všetkých milovníkov húb?  No tak skúste tento z kuchyne portálu Ženy v meste.

Smotanová hubová omáčka - fotorecept kliknite

Lahodná omáčka pre všetkých milovníkov húb. Jej príprava je nenáročná. Musíte mať však huby. Keď si ich nazbierate sami, urobíte nielen niečo pre svoje zdravie, ale, ulahodíte aj svojim chuťovým pohárikom.

Vyskúšajte osvedčený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste na dokonalú hubovú omáčku. Milujete huby? Inšpirujte sa našim receptom ako pripraviť dokonalú hubovú omáčku.

Na jej prípravu môžete zvoliť nielen huby čerstvé, ale aj huby mrazené a sušené. Lahodná hubová omáčka ladí s mäsom, cestovinami, zemiakmi i parenou knedľou. Dobrú chuť.

Recept s hubami tradičná kapustnica s klobásou a hubami, úspech zaručený

Dokonalá smotanová hubová omáčka. Recept ako pripraviť hubovú omáčku

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií:

 

 

Lahodná hubová smotanová omáčka - ingrediencie

  • 3 hrste sušených húb (alebo 400 g húb čerstvých, húb mrazených)
  • 2 polievkové lyžice masla (na restovanie)
  • 1 polievková lyžica masla (nakoniec na zjemnenie, ked omáčku odstavíme)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 200 (250) ml šľahačková smotana
  • 500 ml mlieko (môže byť aj vývar)
  • 2-3 polievkové lyžice hladkej múky (lyžica Solamylu)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, citrónová šťava, čerstvé bylinky

 

🛒 [Pračky, chladničky, TV, notebooky, kávovary a mnoho ďalšieho. Doprava ZADARMO na tisíce produktov - kliknite]

 

Hubová omáčka. Ako pripraviť dokonalú hubovú omáčku. Foto - Nela

Lahodná hubová smotanová omáčka - postup receptu

  1. Lahodnú hubovú omáčku môžeme pripraviť z húb čerstvých, mrazených, ale aj z húb sušených. Samozrejme, z čerstvých húb je najdelikatnejšia. Má úžasnú chuť a arómu. Milovníci húb vedia o čom hovorím. A keď tomu predchádza dobrá prechádzka, skvelé.
  2. Do nášho receptu som tentokrát zvolila huby sušené, keďže som čerstvé nemala. Huby namáčame do vody na pol hodinu, aby zmäkli. Potom ich rukou vytlačíme.  Ak máme huby čerstvé, je potrebné ich očistiť, nakrájať. Mrazené prelejeme vriacou vodou.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle ju opražíme do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Hrniec stiahneme zo sporáka, premiešame. K cibuľovému základu pridáme čerstvé, zmäknuté sušené alebo scedené mrazené huby. Je na vás aké huby zvolíte. 
  4. Pridáme rozotretý cesnak. Podlejeme trochou vody (vývaru) a dusíme do mäkka. Múku rozmiešame v mlieku a smotane, aby neostali hrudky. Môžeme ju aj precediť. Zálievku prilejeme k hubám. Omáčku dochutíme a pridáme lyžicu masla na zjemnenie.

Tip na záver: Naša hubová omáčka výborne ladí s mäsom pečeným i duseným. Mäsko nemusíte? Domáce halušky, parená knedľa, ale aj pečené zemiaky fantasticky doplnia túto chutnú hubovú omáčku. Pri bezlepkovej diéte zvoľte na zahustenie bezlepkovú múku alebo Solamyl. Môžete pridať aj čerstvé bylinky.

Dobrú hubovú chuť. 

 

 

Vyskúšajte aj recept na výborný špíz so šampiňónmi