Jednoduchá fazuľová polievka bez mäsa so zemiakmi, jednoduchý recept chutí fantasticky. Uvarte svojej rodine polievku podľa jednoduchého receptu kuchyne portálu Ženy  v meste.

Fazuľová polievka bez mäsa so zemiakmi

Obľubuje vaša rodina fazuľovú polievku, ale jej príprava vám zaberie veľa času, pretože sa dlho varí? Uvarte si fazuľovú polievku podľa nášho jednoduchého receptu, ktorú máte za 30 minút na stole.

Namiesto suchej fazule vyskúšajte fazuľu sterelizovanú, samozrejme sledujte zloženie, aby bola čo najzdravšia.

Fazuľová polievka zahreje a zasýti. Okrem toho je fazuľa výživná a zdravá. Práve  v tomto jesennom období je dôležité, aby sme naše telo zásobovali vitamínmi a živinami.

Nech sa páči, inšpirujte sa našim skvelým receptom. Do polhodinky si môžete zaželať dobrú chuť.

Fazuľová polievka bez mäsa so zemiakmi (zo sterilizovanej fazule)

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Ingrediencie

  • čistá sterelizovaná fazuľa biela alebo červená (cca 400 ml)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja (masla)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4-5 strúčiky cesnaku (podľa chuti a obľuby)
  • 4 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1,3 l horúcej vody (vývaru)
  • na dochutenie: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, vegeta (ak používate), celá rasca, trošku kurkumy (pôsobí protizápalovo), petržlenová vňať (ktorá doplní vitamín C)

 

 

Blesková fazuľová polievka so zemiakmi. Foto - Nela

 

Postup receptu

  1. Sterilizovanú fazuľu scedíme, môžeme prepláchnuť. Zvoliť môžeme aj červenú, ale aj bielu. Na obale sledujeme zloženie. Cibuľu a cesnak očístíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme.
  2. Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca pridáme olivový olej na ktorom orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak. Premiašame. Cesnak pekne zavonia.
  3. Hrniec stiahneme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku, premiešame, vložíme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme horúcou vodou (1,3 l), dochutíme, pridáme petržlenovú vňať (nemusíme).
  4.  Fazuľovú polievku varíme do zmäknutia zemiakov. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu, prevaríme, podľa potreby ešte dochutíme. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, doplníme vitamín C. 

Tip na záver: Chcete polievku hustejšiu? Aby bola zároveň bez múky a lepku? Odoberte trošku polievky a rozmixujte. Rozmixovanú polievku pridajte späť k polievke a nechajte prevariť. Hotovo.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás tradičný recept na fazuľovú polievku bez múky