Výborná fazuľová polievka na kyslo, recept hotový za 30 minút. Nech sa páči. Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Fazuľová polievka na kyslo

Babičkina kyslá fazuľová polievka je jednou z najobľúbenejších desiatových polievok u nás. V konkurencií držkovej, šošovicovej, alebo boršču sa naozaj nestratí.

Špeciálne sladko-kyslé polievky patria často medzi favoritov. Je to pochopiteľné, lebo majú lahodnú chuť a milujú ich rovnako deti aj dospelí.

A zároveň je príprava tejto fazuľovej polievky na kyslo úplne jednoduchá. Polievka je sýta a chutí fantasticky. Je to jednoducho stávka na istotu a neodmysliteľná súčasť slovenskej kuchyne.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pripravila pre vás recept na výbornú fazuľovú polievku na kyslo. Na obed či večeru, chutná polievka vždy zahreje a zasýti. Dobrú chuť.

Kyslá fazuľová polievka so zemiakmi

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na prípravu fazuľovej polievky na kyslo

  • 1 ks konzerva bielej fazule (240 g fazule),
  • 2-3 ks zemiak strednej veľkosti,
  • polievková lyžica masla,
  • 1 ks menšia cibuľa,
  • 1 liter vody,
  • na zátrepku: 200 ml kyslá smotana 14% (alebo šľahačková smotana), 200 ml mlieko, 100 ml horúcej vody, kopcovitá polievková lyžica hladkej špaldovej múky,
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, vegeta (nemusí byť), celá rasca, bobkový list, citrónová šťava, cukor,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu fazuľovej na kyslo

  1. Zemiaky si ošúpeme a umyjeme, nakrájame na malé kocky.Sterilizovanú fazuľu prepláchneme a scedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.


     
  2. Na masle orestujeme cibuľu do sklovita. Stiahneme zo sporáka a pridáme lyžičku mletej červenej papriky, potom zemiaky. Trochu opražíme.


     
  3. Pridáme korenie - soľ, vegetu (ak používate), celú rascu, bobkový list. Zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 15 minút, aby zemiaky zmäkli.


     
  4. Pripravíme si zátrepku. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom, horúcou vodou a múkou, aby neboli hrudky. Do polievky pridáme fazuľu.


     
  5. Do hotovej polievky pomaličky vlievame zátrepku, aby sa vyrovnali teploty a polievka sa nezrazila. Na miernom ohni povaríme cca 5 minút.

Tip na záver: Nakoniec fazuľovú na kyslo dochutíme, doladíme sladko-kyslú chuť. Ak použijeme kyslú smotanu, nie je potrebné pridávať citrónovú šťavu,  zvoľte však kvalitnejšiu. Môžete použiť aj šľahačkovú smotanu, polievka bude krémovejšia a budete mať istotu, že sa nezrazí. 

Dobrú chuť.   Vyskúšajte aj recept na chutnú brokolicovú polievku