Sladko-kyslé  polievky sú veľmi obľúbené, pretože majú lahodnú chuť a milujú ich predovšetkým deti. Príprava našej fazuľovej polievky na kyslo je úplne jednoduchá. Polievka je sýta a chutí fantasticky.

Fazuľová polievka na kyslo, hotová za 30 minút - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste pripravila pre vás recept na výbornú fazuľovú polievku na kyslo. Na obed či večeru, chutná polievka vždy zahreje a zasýti. Dobrú chuť.
 

Fantastická fazuľová polievka na kyslo, príprava iba 30 minút

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4
 

Výborná fazuľová polievka na kyslo - ingrediencie 

  • 1 ks konzerva bielej fazule (240 g fazule)
  • 2-3 ks zemiak strednej veľkosti
  • polievková lyžica masla
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 liter vody
  • na zátrepku: 200 ml kyslá smotana 14% (alebo šľahačková smotana), 200 ml mlieko, 100 ml horúcej vody, kopcovitá polievková lyžica hladkej špaldovej múky
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, vegeta (nemusí byť), celá rasca, bobkový list, citrónová šťava, cukor
 
Fazuľová polievka na kyslo, hotová za 30 minút. Foto - Nela
 

Výborná fazuľová polievka na kyslo - postup

  1. Zemiaky si ošúpeme a umyjeme, nakrájame na malé kocky.Sterelizovanú fazuľu prepláchneme a scedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  2. Na masle orestujeme cibuľu do sklovita. Stiahneme zo sporáka a pridáme lyžičku mletej červenej papriky, potom zemiaky. Trochu opražíme.
  3. Pridáme korenie - soľ, vegetu (ak používate), celú rascu, bobkový list. Zalejeme 1 litrom vody a varíme cca 15 minút, aby zemiaky zmäkli.
  4. Pripravíme si zátrepku. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom, horúcou vodou a múkou, aby neboli hrudky. Do polievky pridáme fazuľu.
  5. Do hotovej polievky pomaličky vlievame zátrepku, aby sa vyrovnali teploty a polievka sa nezrazila. Na miernom ohni povaríme cca 5 minút.
Tip na záver: Nakoniec polievku dochutíme, doladíme sladko-kyslú chuť. Ak použijeme kyslú smotanu, nie je potrebné pridávať citrónovú šťavu,  zvoľte však kvalitnejšiu. Môžete použiť aj šľahačkovú smotanu, polievka bude krémovejšia a budete mať istotu, že sa nezrazí. 
Dobrú chuť.