Najlepšie medové rezy klasika, tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte skvelý recept na tradičnú sladkú dobrotu.

Medové rezy klasika - fotorecept kliknite

Medové rezy sú koláčová klasika, ktorú neodmietne ani konzervatívna babička, ani vyberavý pubertiak.

Preto môžete medové rezy ponúknuť akejkoľvek návšteve bez toho, aby ste sa báli o úspech Vašej snahy.

Jediným nepriateľom medových rezov je štíhla línia, ale raz za čas takto sladko zhrešiť predsa nie je hanba. 😍

Vyskúšajte aj recept na Vianočné kokosové rožky

 

 

Tradičné medové rezy - ingrediencie

(1 plech)

  • papier na pečenie

Cesto

  • 3 polievkové lyžice medu
  • 0,5 decilitra mlieka
  • 1 čajová lyžička sódy
  • 2 vajcia
  • 140 gramov kryštálového cukru
  • 50 gramov masla
  • 500 gramov hladkej múky

Plnka

  • 450 mililitrov mlieka
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 150 gramov kryštálového cukru
  • 200 gramov masla
  • Slivkový lekvár

Poleva

  • 100 gramov čokolády
  • 20 gramov masla

 

🥒 [Najlepšie recepty z CUKETY - zapekaná, cestoviny, placky, polievka - KLIKNITE]

 

Tradičné medové rezy. Foto - Jaja

 

Tradičné medové rezy - postup receptu

  1.  Med, mlieko, vajcia, sódu a cukor dáme do misy a miešame nad parou, až kým nám nevznikne pekná, jednotná zmes.
  2. Do zohriatej, spojenej hmoty vmiešame múku a spracujeme nelepivé cesto. Na začiatku sa Vám bude zmes lepiť úplne všade, ale po chvíli dosiahne cesto ideálnu konzistenciu.
  3. Spracované cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, ktoré jednu za druhou rozvaľkáme na papieri na pečenie do približne rovnakých obdĺžnikov. Ak sa Vám nedarí urobiť dokonalé obdĺžniky, nie je problém odrezať prebytočné časti na krajoch, tie pripojiť na miesta, kde cesto chýba a znovu prevaľkať.
  4. Pripravené pláty dáme do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme približne osem minút.
  5. Plnku pripravíme uvarením zmiešaného cukru a múky v mlieku. Vytvorí sa nám kaša, ktorú necháme pre ďalší proces vychladnúť.
  6. V mise vyšľaháme maslo a postupne pridávame vychladnutú kašu. Plnka do medových plátov je týmto hotová.
  7. Spodný upečený plát potrieme polovicou plnky. Naň uložíme druhý plát, ktorý celý potrieme lekvárom. Na to navrstvíme tretí plát, ktorý potrieme rovnomerne po celej ploce druhou polovicou pripravenej plnky. Nakoniec pripojíme na vrch štvrtý, posledný plát. Takto pripravené rezy zaťažíme a necháme chvíľu postáť.
  8. Medzitým si pripravíme polevu z čokolády a masla, ktoré necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Keď je poleva hotová, pokryjeme ňou celú hornú plochu medových rezov. Tie dáme na chladné miesto a necháme odstáť, ideálne jeden deň, aby sa nám v medových rezoch pekne premiešali chute.

Hotovo! Dobrú chuť. 😍

Tradičný recept vynikajúci medový krémeš zo špaldovej múky