Luxusné palacinky s krémovou náplňou z mascarpone, ozdobené čerstvým ovocím a šľahačkou, ideálne pre špeciálne príležitosti.

Luxusné palacinky

Recept na luxusné palacinky by mohol vyzerať rôzne podľa toho, čo preferujete, ale tu je návrh receptu na palacinky, ktoré sú trochu viac "nadštandardné" s použitím kvalitných ingrediencií a bohatou náplňou.

Suroviny

  • Cesto: 1 šálka hladkej múky - 2 veľké vajcia - 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka - 1/4 šálky roztopeného masla alebo kvalitného rastlinného oleja - 2 PL cukru - štipka soli - 1 ČL vanilkového extraktu,
  • Náplň: 250g mascarpone - 2 PL medu alebo javorového sirupu - čerstvé bobuľové ovocie (maliny, jahody, čučoriedky) - čerstvá šľahačka,
  • Na ozdobenie: práškový cukor - lístky mäty,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Cesto: Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor a soľ. V inej mise rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt. Postupne prilievajte mokré ingrediencie do suchých a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Nechajte cesto odpočívať 20 minút.
  2. Pečenie palaciniek: Rozohrejte panvicu na stredne silnom ohni a mierne ju potrite olejom alebo maslom. Nalejte naberačkou primerané množstvo cesta na panvicu, nakláňajte ju tak, aby sa cesto rozlialo do tenkej rovnomernej vrstvy po celej panvici. Pečte, kým spodok nie je zlatistý, potom palacinku otočte a pečte z druhej strany. Opakujte s ostatným cestom.
  3. Príprava náplne: V mise zmiešajte mascarpone s medom alebo javorovým sirupom. Rozotrite zmes na jednej strane upečenej palacinky, pridajte na vrch bobuľové ovocie a zrolujte alebo zložte na štvrtiny.
  4. Servírovanie: Palacinky podávajte ihneď, posypte práškovým cukrom a ozdobte šľahačkou a lístkami mäty.

Tento recept prináša luxusný dotyk do klasických palaciniek, kombinujúc kvalitné ingrediencie a čerstvé, lahodné plody, ideálne pre špeciálne príležitosti alebo keď si chcete dopriať niečo extra. Skúste aj náš recept na babičkine palacinky.

Videorecept