Zabudnite na šľahačkovú smotanu. Hustá domáca šľahačka nemusí byť zo smotany. Máme pre vás tip, ako si ju vyrobiť doma z mlieka a masla. Pripraviť si domácu šľahačku síce vyžaduje čas, ale výsledok je dokonalý. Stane sa ním poriadne hustá a pravá domáca šľahačka.

Domáca šľahačka

Ak sa vám práve smotana minula, netreba zúfať. Šľahačka sa dá vyrobiť aj z mlieka a masla, len treba vedieť, ako na to.

Mať šľahačku odloženú v chladničke je častokrát nevyhnutnosť. Krém sa vždy zíde, či už len tak ku kávičke alebo na puding či nejaký chutný zákusok. Čo však, ak práve došla a vám sa zrovna nechce utekať do obchodu?

Netreba si zúfať. Stačí mať doma mlieko a maslo a šľahačkovú smotanu si vyrobíte aj sami. Treba ale samozrejme vedieť, aký pomer jednotlivých ingrediencií použiť. Základom je kúpiť plnotučné domáce mlieko (teda aspoň 3,5% tuku).

A žiadne náhrady masla, napríklad rastlinné maslo, prípadne nejaké odtučnené. Je dôležité použiť poctivé, pravé maslo, vyrobené z kravského mlieka s aspoň 82-percentuálnym podielom.

Recept na hustú šľahačku bez smotany

Potrebujeme

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na domácu šľahačku

  1. Celá príprava domácej šľahačky má dve fázy. Najskôr sa zvára mlieko s maslom a až potom sa pristupuje k samotnému šľahaniu. Do hrnca nalejeme mlieko a privedieme tesne pred bod varu. Pridáme maslo a premiešame.


     
  2. Tekutinu presunieme do mixéra a len krátko rozmixujeme. Odložíme na 24 hodín do chladničky.


     
  3. Na druhý deň šľahačku mixujeme; najskôr pomaly na malých obrátkach a potom postupne úplne do tuha.


     
  4. Je dôležité, aby bola pevná. Na záver ešte pridáme práškový cukor a dôkladne rozmixujeme.
     

Dobrú chuť, takto vyzerá výsledok v praxi. Na čo všetko sa vám domáca šľahačka zíde? Najviac zrejme na koláče, výber receptov je nižšie.