Pizza. Chrumkavá, voňavá, tak žiadaná. Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept pizzu Hawai z dielne kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Pochutí si celá rodina.

Najlepšia pizza Hawai - fotorecept kliknite

Aj u vás je najobľúbenejšia pizza Hawai? U nás je to topka. Ak pizzu Hawai neobľubujete, obložte si ju podľa vlastnej chuti. Nech sa páči, žiadaný recept na fantastické cesto na pizzu. 

Vyskúšajte aj recept na chutné čínske opekané rezance s kuracím mäsom a vajcom 👌

Najlepšia pizza Hawai so značkou Ženy v meste

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Počet porcií: 6-8

Pripravili sme pre vás

Fantastická pizza Hawai - ingrediencie

     2 veľké plechy

  • na cesto:
  • 400 g polohrubej múky
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 kocky rozdrobeného droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 ml teplej vody
  • na potretie: paradajkové pyré (môže byť aj pretlak), strúčik cesnaku, korenie (bazalka, oregano, pizza korenie)
  • na oblohu: šunka, ananás, syr (eidam, mozzarella, gouda), u nás musí byť aj kukurica 

Najlepšia pizza Hawai. Foto - Nela

Fantastická pizza Hawai - postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu spracujeme v miske. Vznikne nám bochníček, s ktorým môžeme ihneď pracovať, nie je potrebné, aby cesto kyslo. Bochníček si môžeme odložiť aj do chladu, a pizzu upiecť aj neskôr. 
  2. Bochníček rozdelíme na dve časti. Každý rozvaľkáme na tenko a preložíme na olejom vymastený plech. Z tejto dávky si pripravíme dve veľké pizze (na veľký plech). Ak je to priveľa, pripravte si pizzu z polovičnej dávky.
  3. Paradajkové pyré alebo pretlak zmiešame spolu s roztlačeným cesnakom a obľúbeným korením. Cesnak môžeme aj vynechať, podľa chuti. Paradajkovú zmes rozotrieme po celej ploche rozvaľkaného cesta.
  4. Cesto s paradajkovou zmesou obložíme šunkou, ananásom a strúhaným syrom. U nás ani na pizzu Hawai nesmie chýbať kukurica. Pizzu pečieme pri najvyššej teplote cca 10 minút (spodný ohrev) podľa chrumkavosti.

Tip na záver: Na paradajkový základ môžete použiť aj čerstvé paradajkové pyré. Paradajky stačí trošku povariť a následne prepasírovať.

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa receptom na vynikajúce jednoduché lasagne