Pizza štangle, originál ako z pizzerie, overený recept na štangle z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami doma tradičnú pochúťku.

Originál pizza štangle ako z pizzerie, overený fotorecept - kliknite

Ak si chcete pochutnať na výborných pizza štangliach, nemusíte ísť do pizzerie.

Stačí, ak vyskúšate náš recept. Príprava cesta je veľmi jednoduchá a zvládnu ju aj úplní začiatočníci.

  • Čas prípravy v minútach - 60
  • Čas pečenia v minútach - 10
  • Počet porcií – cca 22 kusov
  • Autor jedla - Kristína

Ingrediencie na pizzové štangle

Cesto:

  • 600g hladkej múky,
  • 3dcl vlažnej vody,
  • 1,5dcl oleja,
  • 1 kocka (42g),
  • droždia,
  • 2 čajové lyžičky cukru,
  • 2 čajové lyžičky soli,
  • Štipku oregana a tymianu

Plnka:

  • Cca 300g obľúbených druhov syra,
  • 200g šunky, prípadne slaniny, prosciutta
  • Sušené paradajky alebo olivy, alebo na čo máte práve chuť 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Originál pizza štangle ako z pizzerie, overený recept na štangle. Foto - Kristína

Pizza štangle ako z pizzerie, overený recept na štangle

  1. Do väčšej misy dáme múku a urobíme do nej jamku. Pridáme kvasnice, vlažnú vodu a cukor. Počkáme asi desať minút, kým sa kvasnice rozpustia a naštartuje sa kvások.
  2. Pridáme olej, soľ, oregano, tymian a vymiesime cesto. Vďaka oleju je cesto pružné, ľahko sa s ním pracuje a nelepí sa.
  3. Vymiesené cesto poprášime múkou a prikryjeme a necháme asi pol hodinku kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie bochníky. Bochník vyvaľkáme a narežeme na pásiky hrubé asi 5cm.
  5. Potom začneme plniť. Na polovicu pásika dáme šunku a syr, ale alternatív je viac ako dosť. Okrem šunkovo syrových sme tentokrát urobili aj syrové so sušenými paradajkami (tieto paradajky sú z domácej produkcie). Ak máte radi olivy, len do toho! Šunku zasa môžete vymeniť za slaninu, alebo prosciutto. Možností je naozaj veľa.
  6. Naplnený pásik preložíme a zakrútime.
  7. Štangle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 220°C. Pečieme 10 minút.
  8. Po upečení štangle potrieme cesnakovým olejom. Ten si pripravíme tak, že do trochy oleja pretlačíme dva strúčiky cesnaku a poriadne osolíme. My sme použili olej z našich sušených paradajok, má oranžovú farbu a jemne paradajkovú chuť.
  9. K pizza štangliam patrí dresing, tento je veľmi jednoduchý. Kyslú smotanu zmiešame s dvomi strúčikmi pretlačeného cesnaku, osolíme a pridáme trochu tymianu.

Z kuchyne portálu Ženy v meste vám prajeme dobrú chuť.