Najlepšie tekvicové placky. Rýchly a zdravý recept z tekvice z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Fantastický obed či večera zo zeleniny, dobrota pre celú rodinu. Dobrú chuť vám želáme.

Naše vynikajúce tekvicové placky môžete jesť samostatne, sú však aj skvelou voľbou ako príloha k dusenému či pečenému mäsu, k zeleninovým omáčkam. Varte s nami zdravo a chutne. Najlepšie zeleninové jedlá so značkou Ženy v meste.

Najlepšie tekvicové placky - fotorecept kliknite

Prípravu tekvicových placiek pečených na panvici zvládne aj každý začiatočník. Najlepšie tekvicové placky z dielne kuchyne portáu Ženy v meste s podrobným fotoreceptom sa rozhodne oplatí vyskúšať. 

Tekvica je skvelá zelenina, plná zdraviu prospešných látok. Z vitamínov majú zastúpenie vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K, z minerálnych látok tekvica obsahuje draslík, vápnik, horčík, sodík, železo, zinok, mangán, fosfor, meď. Tekvica podporuje trávenie, posilňuje imunitu, zdravé oči a srdce, je veľmi prospešná v tehotenstve. Zaraďte ju preto čím skôr do svojho jedálnička.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých jedál z tekvice najlepšia tekvica, recepty ako pripraviť jedlá z tekvice - kliknite  Nech sa páči, inšpirujte sa.

Tip kuchyne Ženy v meste výborné hrnčekové muffiny z tekvice, recept na slanú chuťovku

Tekvicové placky, recept ako pripraviť chutné placky z tekvice

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 24 placiek - podľa veľkosti (4 osoby)

 

 

Fantastické tekvicové placky pečené na panvici - ingrediencie                                    

  • 1/2 tekvice - cca 2 lodičky (20 cm) 
  • 4 ks vajce
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti (môžeme aj vynechať, dodá však výbornú sladkavú chuť a chrumkavosť)
  • cca 4 polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky - podľa potreby
  • na dochutenie placiek: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, sušený majorán
  • na pečenie placiek: olej podľa potreby

 

 

Najlepšie tekvicové placky. Foto - Nela

 

 Fantastické tekvicové placky pečené na panvici - postup receptu 

  1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, umyjeme a osušíme. Potom ju nastrúhame na hrubšie rezančeky. Posolíme a necháme postáť, aby sme ju zbavili prebytočnej vody.
  2. Tekvicu vytlačíme od vody a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu (môžeme ju aj vynechať). Vyskúšajte, placky budú mať úžasnú chuť. K tekvici primiešame aj čerstvé vajcia.
  3. K tekvici pridáme korenie podľa chuti a obľuby - soľ, mleté čierne korenie, drvenú alebo mletú rascu. Môžeme pridať aj mletú červenú pálivú papriku, ak obľubujeme ostré.
  4. Premiešame. Pridáme hladkú špaldovú (hladkú) múku podľa potreby. Množstvo je veľmi dôležité, pretože cestíčko na tekvicové placky nesmie byť ani husté, ale ani riedke. 
  5. Nakoniec primiešame sušený majorán, ktorý si prstami rozmrvíme. Lepšie sa uvoľní jeho chuť a vôňa. Ak sušený majorán neobľubujete, tak ho skrátka k cestu nepridávajte.
  6. Pripravíme si kvalitnejšiu panvicu, ktorú rozohrejeme, pridáme 2 polievkové lyžice oleja a lyžicou ukladáme kôpky, ktoré rozotrieme do tvaru menšej alebo aj väčšej placky.
  7. Placky pečieme z oboch strán dozlatista, postupne pridávame olej podľa potreby. Ak by sa cesto na tekvicové placky trhalo, pridáme vajce alebo ďalšiu múku na zahustenie.
  8. Upečené tekvicové placky ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku a ešte teplé podávame samostatne, ale aj ako prílohu k dusenému mäsu.

Tip na záver: Opäť niečo pre obľúbencov mäsa. Do cesta na tekvicové placky môžete primiešať malé kúsky nakrájanej šunky alebo údeného mäsa. Prekvapte svoju mužskú polovičku touto pochúťkou.

Dobrú tekvicovú chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca cuketová haruľa so zemiakmi pečená na plechu