Výborná plnená paprika bez ryže pečená v rúre, recept po francúzsky. Na Slovensku sa plnená paprika robí s paradajkovou omáčkou, ale vo Francúzsku sa plnená paprika robí úplne inak. Vyskúšajte plnenú papriku na francúzsky spôsob.

Daždivé dni nahradili horúce leto, slnko, keď aj vykukne, tak už je riadne zubaté, na terasách kaviarní už posedávame v zimných kabátoch.  Prechádzajúc medzi stánkami na trhu, som sa nechala zlákať teplými farbami, vystihujúcimi prechod z leta do farebnej jesene.

Plnená paprika bez ryže pečená v rúre - fotorecept kliknite

Rajčiny, papriky zelené, žlté, oranžové. Predavač si všimol môj pohľad na drobné rôznofarebné papričky, podal mi polkilové balenie a poradil, že nech ich naplním nátierkovým syrom a dám na desať minúť do trúby. „Un délice!“ A tak sme mali na nedeľný obed plnené papriky, papričky a rajčiny.

Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbené zemiaky na kyslo 

 

 

Plnená paprika a plnené paradajky - ingrediencie 

  • 4 veľké papriky
  • 5 veľkých rajčín
  • 250g bravčového mletého mäsa (ako na fašírky)
  • 250g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • tymián
  • 20cl mlieka
  • 3 plátky toastového bieleho chleba (alebo biely rožok)

 

Výborná plnená paprika bez ryže pečená v rúre. Foto -  

 

Plnená paprika bez ryže pečená v rúre a plnené paradajky - postup receptu

  1. Nadrobno pokrájajte cibuľu, cesnak a petržlen. Namočte rožky (alebo biely toastový chleba) do mlieka. Zmiešajte všetky ingrediencie do jednej homogénnej masy.
  2. Papriky a rajčiny umyte, papriky rozkrojte pozdĺž na polovice a vyprázdnite od semiačok. Rajčiny tiež zvrchu rozkrojte a vyprázdnite.
  3. Naplňte papriky a rajčiny pripravenou plnkou a hodinu pečte v trúbe vyhriatej na 200°. Na posledných desať minút som dala do trúby aj drobné papriky plnené nátierkovým syrom.

Dobrú chuť! 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú novú kapustu, RECEPT ako pripraviť kapustu na obed i na večeru