Skvelý baklažán s mozzarellou, recept na zdravé baklažánové lasagne. Ak premýšľate nad ľahkou a rýchlou večerou, vyskúšajte tieto baklažánové lasagne, ktoré sú navyše vhodným jedlom pri chudnutí.

Skvelý baklažán s mozzarellou, fotorecept na baklažánové lasagne - kliknite

V kuchyni mám rada kreatívnosť a väčšinu receptov robím intuitívne, preto, ak vám napadne si čokoľvek pridať do tohto receptu na zapekaný baklažán s mozzarellou, nech sa páči. Verím, že vám bude táto výborná zelenina pripravená v zapekacej mise chutiť. Mne chutí naozaj veľmi, veľmi. 🥰

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tuniakovo-rajčinový quiche, RECEPT na slaný koláč z lístkového cesta

 

 

Recept baklažánové lasagne s mozzarellou - ingrediencie

  • 1 baklažán
  • 2 stredne veľké rajčiny
  • 1 mozzarela
  • paradajkový pretlak
  • soľ, čierne korenie, bylinky podľa preferencie

 


Skvelý baklažán s mozzarellou, recept na zdravé baklažánové lasagne. Foto - Gabika Čepičanová

 

Baklažán s mozzarellou. Postup receptu na lasagne z baklažánu

  1. Na začiatok nakrájame baklažán na tenké približne pol milimetrové plátky. položíme ich na podložku, osolíme a necháme min. 10 min "vypotitť", aby baklažán nebol horký. To isté spravíme aj z druhej strany. Vreckovkou potom poutierame plátky.
  2. Vezmeme zapekaciu misku, poukladáme do nej plátky baklažánu. Na vrch položíme takisto na tenko nakrájané paradajky a mozzarelu. Keď máme mozzarelu poukladanú, použijeme časť paradajkového pretlaku.
  3. Ak chcete naozaj zdravú verziu, vyrobte si vlastný pretlak bez konzervantov a pridaného cukru. Postup je jednoduchý. Povaríte a potom rozmixujete (pokojne aj so šupkou) paradajky. Je to skvelé riešenie najmä v lete, keď mnohé domácnosti nevedia čo so zeleniou zo záhradky.
  4. Pokračujeme a na mozzarelu dáme paradajky a na samý vrch plátky baklažánu, ktoré nám zostali. Zvyškom pretlaku polejeme baklažán a dáme ešte na vrch poslednú kúsky mozzarely. Čo sa týka dochucovania, ja mám veľmi rada čierne korenie, takže ním nešetrím. Môžete použiť rozmarín, oregano a ak máte domácu bazalku, tak neváhajte, použite ju. Do tohto jedla sa veľmi hodí.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch približne 20 minút. V prípade, že máte doma aj veľa cukiet, pokojne ju vymente za baklažán. 🥰

Dobrú chuť! 👌

Vybrali sme recept na výbornú špargľu na masle, s bryndzou. Zelená i biela špargľa, RECEPT na obe