Rýchle a zdravé jedlo. Cestovinový šalát s majonézou je u nás veľmi obľúbený recept. Len si dajte pozor, aby ho nebolo veľa. S cestovinovým šalátom potom strávite ďalších pár dní. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.

Cestovinový šalát s majonézou

Tento cestovinový šalát s majonézou je výborné jedlo. Jednoduché na prípravu, chutné a praktické. Ak napríklad čakáte návštevu a veľa hostí, dokážete im pripraviť plnú misu chutného šalátu za pár minút. Výsledok naozaj prekvapí a hosťom chutí.

Servírovať sa dá okamžite, ale najlepší je, keď si postojí pár hodín v chladničke.  Až vtedy dokonale prejdú všetky chute.

Vyskúšajte tento overený recept na prípravu cestovinového šalátu s podrobným videonávodom aj na prípravu majonézovej zálievky. Šalát sa dá servírovať ako príloha a rovnako ho pripraviť pre návštevu ako šalátovú misu.

Prípadne si s nami pripravte zelerový šalát s ananásom, alebo šťavnaté zapekané cestovinybolonské špagety, alebo aj syrovú omáčku prípadne cestoviny s cuketou, alebo cestovinový šalát s kuracím mäsom. Prípadne recept na špagety Carbonara. Alebo aj cestoviny s krevetami.

Ingrediencie na prípravu cestovinového šalátu s majonézou

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na cestovinový šalát majonézou

  1. Obľúbený druh cestovín si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Kým sa varia cestoviny postupne si nakrájame šunku a nastrúhame syr. Postupne si pokrájame aj papriku, uhorky a petržlenovú vňať.


     
  2. Pripravíme si zálievku. Do nádoby vylejeme majonézu a biely jogurt. Vytlačíme strúčik cesnaku a pridáme trošku uhorkovej šťavy. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a dôkladne premiešame.


     
  3. Do väčšej nádoby vysypeme cestoviny, hrášok a kukuricu. Pridáme nakrájanú papriku a šunku a dôkladne premiešame.


     
  4. Do šalátu vylejeme majonézovú zálievku a pridáme časť syru, dôkladne premiešame.


     
  5. Na záver pridáme nakrájané kyslé uhorky, časť petržlenovej vňate. Hotový cestovinový šalát necháme oddýchnuť v chladničke.


     
  6. Šalát podávame napríklad ozdobený zvyškom syru a vňate, alebo podľa chuti. Servírujeme ako prílohu, alebo aj samostatne napríklad ako ľahšiu večeru.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na obed z cestovín.