Rýchle a zdravé jedlo. Cestovinový šalát s majonézou je u nás veľmi obľúbený recept. Len si dajte pozor, aby ho nebolo veľa. S cestovinovým šalátom potom strávite ďalších pár dní. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.
Cestovinový šalát s majonézou
Tento cestovinový šalát s majonézou je výborné jedlo. Jednoduché na prípravu, chutné a praktické. Ak napríklad čakáte návštevu a veľa hostí, dokážete im pripraviť plnú misu chutného šalátu za pár minút. Výsledok naozaj prekvapí a hosťom chutí.
Servírovať sa dá okamžite, ale najlepší je, keď si postojí pár hodín v chladničke. Až vtedy dokonale prejdú všetky chute.
Vyskúšajte tento overený recept na prípravu cestovinového šalátu s podrobným videonávodom aj na prípravu majonézovej zálievky. Šalát sa dá servírovať ako príloha a rovnako ho pripraviť pre návštevu ako šalátovú misu.
Prípadne si s nami pripravte zelerový šalát s ananásom, alebo šťavnaté zapekané cestoviny, bolonské špagety, alebo aj syrovú omáčku, prípadne cestoviny s cuketou, alebo cestovinový šalát s kuracím mäsom.
Ingrediencie na prípravu cestovinového šalátu s majonézou
- 500 g cestovín,
- 200 g šunky,
- 200 g eidamu, príp. iného tvrdého syru,
- 1 červená paprika,
- 250 g sterilizovanej kukurice a hrášku,
- 200 g majonézy,
- 400 g bieleho jogurtu,
- soľ,
- čierne korenie,
Postup receptu na cestovinový šalát majonézou
- Obľúbený druh cestovín si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Kým sa varia cestoviny postupne si nakrájame šunku a nastrúhame syr. Postupne si pokrájame aj papriku, uhorky a petržlenovú vňať.
- Pripravíme si zálievku. Do nádoby vylejeme majonézu a biely jogurt. Vytlačíme strúčik cesnaku a pridáme trošku uhorkovej šťavy. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a dôkladne premiešame.
- Do väčšej nádoby vysypeme cestoviny, hrášok a kukuricu. Pridáme nakrájanú papriku a šunku a dôkladne premiešame.
- Do šalátu vylejeme majonézovú zálievku a pridáme časť syru, dôkladne premiešame.
- Na záver pridáme nakrájané kyslé uhorky, časť petržlenovej vňate. Hotový cestovinový šalát necháme oddýchnuť v chladničke.
- Šalát podávame napríklad ozdobený zvyškom syru a vňate, alebo podľa chuti. Servírujeme ako prílohu, alebo aj samostatne napríklad ako ľahšiu večeru.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na obed z cestovín.