Silný kurací vývar, originál recept. Vyskúšajte náš recept na výborný kurací vývar z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Silný kurací vývar - fotorecept kliknite

Kurací vývar. Či už nenahraditeľná časť nedeľného obeda alebo prvá pomoc pri “opici” - tradičný kurací vývar je neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne.

Domáci kurací vývar má liečivé účinky - pomáha pri prechladnutí, tráviaci problémoch i po prehýrenej noci, a navyše je veľmi chutný.

Pre dnešok som si pre Vás pripravila recept na domáci, tradičný kurací vývar. Vyskúšajte, nebudete ľutovať. 👌🐥

Vybrali sme pre vás aj recept na rýchlu cesnakovú polievku (cesnačku), výživnú a zdravú

 

 

Tradičný kurací vývar - ingrediencie

(5 porcií)

  • 2 kuracie stehná (môžete použiť i kurací chrbát či krídla… ja som sa rozhodla pre stehná, lebo z nich je potom možné obrať veľa mäska :) )
  • 300 gramov koreňovej zeleniny - kaleráb, mrkva, petržlen, zeler…
  • 1 veľká cibuľa
  • 1,5 litra vody
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku

 

🛒 [Pračky, chladničky, TV, notebooky, kávovary a mnoho ďalšieho. Doprava ZADARMO na tisíce produktov - kliknite]

 

 

Tradičný kurací vývar. Foto - Jaja

Tradičný silný kurací vývar - postup receptu

  1. Kuracie mäso poriadne opláchneme a vložíme do hrnca. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu a petržlenovú vňať. Cibuľu, mrkvu a petržlen stačí prekrojiť na polovice, zeler a kaleráb môžeme nakrájať na trochu menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a pridáme vcelku.
  2. Zalejeme vodou a zmes privedieme k varu. Akonáhle voda zovrie, pozbierame bielkovinovú penu, ktorá sa nám na povrchu vytvorila. Pena samotná neznižuje kvalitu ani chuť polievky, avšak jej odstránením nám vývar zostane krásne číry. 
  3. Teplotu zmiernime a vývar varíme pod pokrievkou na slabom stupni približne jeden a pol hodiny. Ak sa nám odparí voda, podľa potreby ju môžeme dopĺňať.
  4. Po hodine a pol odoberieme z vývaru mäso a zeleninu. Mäso natrháme na menšie kúsky, zeleninu môžeme nakrájať na menšie časti. 
  5. Kúsky kuracieho mäsa so zeleninou naložíme na tanier a zalejeme vývarom. Alternatívne si môžeme dať vývar i samotný alebo s rezancami - to už závisí od konkrétnych preferencií.

Dobrú chuť!  👌🐥

 

 

Vyskúšajte aj recept na výbornú zeleninovú polievku s krupicovými haluškami