Cesnaková krémová polievka je skvelá krémová cesnačka. Vďaka nášmu receptu sa vám podarí pripraviť krásne jemnú, voňavú cesnačku, cesnakovú krémovú polievku.

Cesnaková krémová polievka cesnačka, recept

Krémová cesnačka je hladká, voňavá, výborná. Možností, ako pripraviť cesnakovú krémovú polievku, je viacero. Niekto varí najskôr zemiaky, potom pridáva cesnak, zahusťuje zápražkou, smotanu pridáva na záver.

Alebo sa začína zápražkou, potom cesnak, smotana, prípadne isté pokusy boli aj pridávaním taveného syra pre dosiahnutie efektu krémovitosti. Nie vždy sa však krémová polievka vydarí. Niekomu sa zrazí, inému zas vzniknú neželané hrčky.

Cesnačka krémová cesnaková polievka

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

Nehovoriac o tom, že cesnaková krémová polievka nemusí zostať krásne biela, ale hnedá, ak napríklad zápražka čo i len trochu zhnedne, nedajbože prihorí.

Vyskúšajte si postupovať podľa nášho receptu, vďaka ktorému sa vám podarí krásne jemná, voňavá, cesnaková krémová polievka. Ale ak máte chuť na brokolicovú polievku, tu je recept.

Ingrediencie na krémovú cesnačku

(4 porcií)

  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 250 ml šľahačky - šľahačkovej smotany,
  • 2 PL repkového oleja,
  • 1 PL hladkej múky,
  • 1 stredne veľký zemiak,
  • 6 dcl vody,
  • 1 KL soli,
  • ½ KL vegety,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup na krémovú cesnačku cesnakovú polievku

  1. Očistíme si cesnak a ošúpeme zemiak.


     
  2. Na oleji opražíme múku, pozor, aby sa nepripálila. Nastrúhame cesnak.


     
  3. Riedime vodou a vždy premiešavame, aby sa nevytvorili hrčky. Dochutíme soľou a vegetou.

  4. Pridáme nastrúhaný zemiak a povaríme. Zemiak polievku krásne zahustí.


     
  5. Nalejeme ešte smotanu a premiešame.

Krémová cesnačka

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recepty na zeleninové polievky webu Dobrá Kuchyňa.sk.