Tradičné špaldové linecké koláčiky s orechami, zdravší recept. Aj túto novinku v zdravšej verzii pre vás pripravila obľúbená kuchyňa portálu Ženy v meste.

Tradičné špaldové linecké koláčiky s orechami - fotorecept kliknite

Fantastické orechové linecké koláčiky. Malé kolieska zlepované džemom, voňajúce po vanilke a orechoch. Sú úžasné. Milujú ich veľkí, aj malí.

Môžete si ich upiecť v predstihu, pretože suché koláče vydržia oveľa dlhšie ako zákusky.

Samozrejme, ak ich dobre odložíte, aby vydržali do Vianoc. Sladké zdravšie maškrtenie so značkou Ženy v meste.Vyskúšajte zdravší a osvedčený recept z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Pripravili sme pre vás aj recept na najjemnejšie vanilkové rožky

Tradičné špaldové linecké koláčiky s orechami

  • Čas prípravy: 50 minút
  • Čas pečenia: cca 8 minút
  • Počet kusov: 50 zlepených koláčikov (podľa veľkosti)

 

 

 

Najlepšie orechové linecké koláčiky, tradičné a zdravšie - ingrediencie

  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 250 g hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
  • 150 g práškového cukru
  • 2 ks  vanilínový cukor
  • 250 g zmäknutého masla
  • 2 ks žĺtok
  • na plnenie a zdobenie: džem alebo lekvár (najlepšie domáci), čokoládová poleva, cukrové guličky, orechy, práškový cukor
  • papier na pečenie

 

 

Recept na tradičné orechové linecké koláčiky zo špaldovej múky. Foto - Nela

 

Špaldové linecké koláčiky, orechové, tradičné a zdravšie - postup receptu

  1. Zo špaldovej hladkej múky, mletých orechov, zmäknutého masla, žĺtkov, práškového a vanilínového cukru vypracujeme vláčne cesto.
  2. Orechový bochník zabalíme do potravinárskej fólie alebo vložíme do mikroténového vrecka, uložíme do chladu aspoň na hodinu.
  3. Cesto by malo odležať, aby sa s ním lepšie pracovalo. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary. 
  4. Plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom. Ukladáme jednotlivé kúsky. Pečieme pri teplote 170 oC cca 8 minút. 
  5. Upečené orechové linecké koláčiky necháme vychladnúť, pretože sú krehké. Zlepujeme lekvárom (džemom) dva kusy spolu rovnakého tvaru. 

Tip na záver: Zlepené orechové linecké koláčiky môžeme posniežikovať práškovým cukrom alebo máčať v čokoládovej poleve, zdobiť cukrovými guličkami. Hotové koláče skladujeme v dóze, v chlade a suchu. Milujete mletú škoricu? Pridajte malú lyžičku do cesta. Orechové linecké koláče úžasne prevonia.

Sladké a voňavé Vianoce. 🎄

 

 

Inšpirujte sa receptom na najlepšie špaldové sušienky