Najjemnejšie klasické vanilkové rožky, tradičný recept. Vanilkové rožky sú súčasťou nielen tradičných slovenských vianoc, patria do takmer každej domácnosti. Vyskúšajte náš recept na tradičné vianočné pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.

Klasické vanilkové rožky orechové - fotorecept kliknite

Vanilkové rožky patria k Vianociam. Vanilkové rožky patria k tým dňom, keď to v našich domovoch rozváňa po vanilke, škorici a orieškoch. K takým tradičným suchým a vianočným koláčikom patria jednoducho aj vanilkové rožteky. Vyskúšajte náš osvedčený recept, určite si ho obľúbite.

Portál Ženy v meste vám ponúka opäť vynikajúci jednoduchý recept. Vanilkové rožky sú s mletými orechmi, bez vajec. Môžete si ich upiecť v predstihu,  pretože dlho vydržia. Chutia božsky. ❤️🎄

Vyskúšajte aj recept na tradičné linecké koláčiky

Klasické vanilkové rožky orechové recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Doba pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: 90 

 

Klasické vanilkové rožky orechové bez vajec - ingrediencie

  • 250 g maslo (alebo rastlinný tuk napr. Palmarín, Hera)
  • 150 g mleté vlašské orechy
  • 100 g práškový cukor
  • 300 g hladká múka

na obaľovanie:

  • 3 ks vanilínový cukor + 5 polievkových lyžíc práškového cukru

 

Recept na vanilkové rožky. Foto - Nela

 

Klasické vanilkové rožky orechové - postup receptu

  1. Príprava je veľmi jednoduchá. Maslo necháme zmäknúť. Môžeme použiť aj rastlinný tuk, ale z masla sú oveľa lepšie, úplne sa rozplývajú. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme zachladiť aspoň na hodinu. Môžeme ho nechať v chladničke aj do druhého dňa.
  2. Z cesta tvarujeme rožteky. Môžeme si urobiť malé rovnaké guličky, z ktorých si urobíme šúľok a vytvarujeme rožky, alebo si urobíme dlhé  šúľky, ktoré krájame na rovnaké časti a potom zahneme do požadovaného tvaru.
  3. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba, nie však veľmi blízko, pretože rožky pri pečení ešte narastú.
  4. Pečieme pri teplote 150o C cca 20 minút. Mali by mať taký ružovkastý nádych. Ja pečiem väčšinou dva veľké plechy naraz, teplým vzduchom.
  5. Po upečení necháme rožky trošku vychladiť, lebo sú veľmi krehké, ale ešte teplé ich obaľujeme v zmesi cukru – práškového a vanilínového.
  6. Z tejto dávky upečieme cca 90 ks rožtekov, záleží aké veľké kúsky budeme tvarovať. Skladujeme v dóze.

Dobrú chuť. ❤️🎄

Vyskúšajte aj recept na hneď mäkké vianočné perníčky