Najjemnejšie klasické vanilkové rožky, tradičný recept. Vanilkové rožky sú súčasťou nielen tradičných slovenských vianoc, patria do takmer každej domácnosti. Vyskúšajte náš recept na tradičné vianočné pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.
Klasické vanilkové rožky orechové - fotorecept kliknite
Vanilkové rožky patria k Vianociam. Vanilkové rožky patria k tým dňom, keď to v našich domovoch rozváňa po vanilke, škorici a orieškoch. K takým tradičným suchým a vianočným koláčikom patria jednoducho aj vanilkové rožteky. Vyskúšajte náš osvedčený recept, určite si ho obľúbite.
Portál Ženy v meste vám ponúka opäť vynikajúci jednoduchý recept. Vanilkové rožky sú s mletými orechmi, bez vajec. Môžete si ich upiecť v predstihu, pretože dlho vydržia. Chutia božsky. ❤️🎄
Vyskúšajte aj recept na tradičné linecké koláčiky
Klasické vanilkové rožky orechové recept
- Čas prípravy: 20 minút
- Doba pečenia: 20 minút
- Počet kusov: 90
Recept pre vás
Klasické vanilkové rožky orechové bez vajec - ingrediencie
- 250 g maslo (alebo rastlinný tuk napr. Palmarín, Hera)
- 150 g mleté vlašské orechy
- 100 g práškový cukor
- 300 g hladká múka
na obaľovanie:
- 3 ks vanilínový cukor + 5 polievkových lyžíc práškového cukru
Recept na vanilkové rožky. Foto - Nela
Klasické vanilkové rožky orechové - postup receptu
- Príprava je veľmi jednoduchá. Maslo necháme zmäknúť. Môžeme použiť aj rastlinný tuk, ale z masla sú oveľa lepšie, úplne sa rozplývajú. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme zachladiť aspoň na hodinu. Môžeme ho nechať v chladničke aj do druhého dňa.
- Z cesta tvarujeme rožteky. Môžeme si urobiť malé rovnaké guličky, z ktorých si urobíme šúľok a vytvarujeme rožky, alebo si urobíme dlhé šúľky, ktoré krájame na rovnaké časti a potom zahneme do požadovaného tvaru.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba, nie však veľmi blízko, pretože rožky pri pečení ešte narastú.
- Pečieme pri teplote 150o C cca 20 minút. Mali by mať taký ružovkastý nádych. Ja pečiem väčšinou dva veľké plechy naraz, teplým vzduchom.
- Po upečení necháme rožky trošku vychladiť, lebo sú veľmi krehké, ale ešte teplé ich obaľujeme v zmesi cukru – práškového a vanilínového.
- Z tejto dávky upečieme cca 90 ks rožtekov, záleží aké veľké kúsky budeme tvarovať. Skladujeme v dóze.
Dobrú chuť. ❤️🎄
Vyskúšajte aj recept na hneď mäkké vianočné perníčky