Kokosové ježe patria medzi naše najobľúbenejšie vianočné koláče. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nášho receptu aj s karamelom. Recept je overený ženami v meste.
Kokosové ježe s karamelom
Karamelové cesto s orieškovým nádychom doladené čokoládou s kokosom jednoducho patrí medzi obľúbené vianočné pečivo. Cesto je vláčne a nadýchané a v obľube ho má snáď každý člen domácnosti. Jednoducho kokosové ježe s karamelom musíte vyskúšať.
Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste a pripravte si výborný vianočný koláčik.
- Doba prípravy: 60 minút,
- Doba pečenia: 20-25 minút,
- Počet porcií: 36 kúskov,
Máme pre vás aj recept na výborné šuhajdy, alebo aj recept na kokosové guľky rafaelo.
Ingrediencie na prípravu kokosových ježov s karamelom
Cesto
- 300 g polohrubej múky,
- 250 g práškového cukru,
- 6 vajíčok,
- 100 g kryštálového cukru,
- 100 ml vody,
- 2 kávovo lyžičky prášku do pečiva,
- 60 g vlašských orechov,
Poleva
- 350 g práškového cukru,
- 40 g holandského kakaa,
- 150 ml mlieka,
- 250 g masla,
- 200 g strúhaného kokosu,
Postup receptu na kokosové ježe s karamelom
- Pripravíme si karamel. Kryštálový cukor dáme do hrnca a skaramelizujeme ho.
- Keď je karamel tekutý, zalejeme ho vodou, a miešame do rozpustenia, potom necháme vychladnúť.
- Urobíme si cesto. Vajíčka a cukor dáme do robota a vymiešame až do peny. Potom po lyžičkách prilievame karamelovú vodu. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na koniec prisypeme nastrúhané orechy.
- Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaným papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Vychladnuté cesto nakrájame na kocky alebo obdĺžniky, ako sa komu páči.
- Pripravíme si polevu. Do hrnca dáme mlieko, cukor, kakao, varíme a miešame. Potom odstavíme a na koniec zamiešame maslo.
- Kokosové ježe s karamelom obaľujeme. Najskôr ich namočíme v čokoláde a potom v kokose, dáme odkvapkať na mriežku.
Dobrú chuť, takýto je výsledok. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý perník.