Kokosové ježe patria medzi naše najobľúbenejšie vianočné koláče. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nášho receptu aj s karamelom. Recept je overený ženami v meste.

Kokosové ježe s karamelom

Karamelové cesto s orieškovým nádychom doladené čokoládou s kokosom jednoducho patrí medzi obľúbené vianočné pečivo. Cesto je vláčne a nadýchané a v obľube ho má snáď každý člen domácnosti. Jednoducho kokosové ježe s karamelom musíte vyskúšať.

Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste a pripravte si výborný vianočný koláčik.

  • Doba prípravy: 60 minút,
  • Doba pečenia: 20-25 minút,
  • Počet porcií: 36 kúskov,

Máme pre vás aj recept na výborné šuhajdy, alebo aj recept na kokosové guľky rafaelo.

Ingrediencie na prípravu kokosových ježov s karamelom

Cesto

  • 300 g polohrubej múky,
  • 250 g práškového cukru,
  • vajíčok,
  • 100 g kryštálového cukru,
  • 100 ml vody,
  • 2 kávovo lyžičky prášku do pečiva,
  • 60 g vlašských orechov,

Poleva

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na kokosové ježe s karamelom

  1. Pripravíme si karamel. Kryštálový cukor dáme do hrnca a skaramelizujeme ho.


     
  2. Keď je karamel tekutý, zalejeme ho vodou, a miešame do rozpustenia, potom necháme vychladnúť.


     
  3. Urobíme si cesto. Vajíčka a cukor dáme do robota a vymiešame až do peny. Potom po lyžičkách prilievame karamelovú vodu. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na koniec prisypeme nastrúhané orechy.


     
  4. Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaným papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov C a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.


     
  5. Vychladnuté cesto nakrájame na kocky alebo obdĺžniky, ako sa komu páči.


     
  6. Pripravíme si polevu. Do hrnca dáme mlieko, cukor, kakao, varíme a miešame. Potom odstavíme a na koniec zamiešame maslo.


     
  7. Kokosové ježe s karamelom obaľujeme. Najskôr ich namočíme v čokoláde a potom v kokose, dáme odkvapkať na mriežku.

Dobrú chuť, takýto je výsledok. Vyskúšajte aj náš recept na šťavnatý perník.