Poké bowl s jarným nádychom

  • Čas celkovej prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2

Poké bowl pre nás všeobecne predstavuje exotickú pochúťku v miske, ktorá ponúka rôzne osviežujúce chute, dokonca aj farby. Ryža a čerstvá zelenina ako avokádo, uhorka či mrkva zvyknú byť obohatené istým zdrojom bielkovín, napríklad lososom, tuniakom alebo kuracím mäsom. Pre vegetariánov je to zase tofu. Poké bowl je perfektne vyvážené hlavné jedlo plné vitamínov a zdravých tukov, ktoré zasýti, no zároveň neuškodí žalúdku.

S jarným obdobím si portál Ženy v meste pre vás pripravil jemnú obmenu - poké bowl, v ktorej základ (ryža) je doplnený o pastu zo zdravého a aromatického medvedieho cesnaku. Bielkoviny zaobstarávajú krevety, ale aj krabie tyčinky. Nechýba ani čerstvá zelenina, ktorú si môžete jednoducho zameniť podľa vlastnej preferencie. My sme konkrétne použili avokádo, uhorku, červenú papriku a cviklu.

Inšpirujte sa našim originálnym fotoreceptom nižšie vo fotogalérií!

Rovnako vám odporúčame nahliadnuť aj na našu predošlú poké bowl s lososom. Nech vám exotika chutí!

 

Ingrediencie na jarnú poké bowl

  • 1 sáčok ryže
  • Soľ (podľa chuti)
  • 2 PL pasty z medvedieho cesnaku
  • 8 ks kreviet
  • 1/2 PL masla (na opekanie kreviet)
  • Citrónová šťava (podľa chuti)
  • 2 ks krabích tyčiniek (surimi)
  • 1/4 avokáda
  • 1/4 červenej papriky
  • 1/4 uhorky
  • 1 menšia cvikla
  • Ananásový kompót (na ozdobu a sladké dochutenie ku krevetám)
  • Sezamové semienka (na ozdobu)
  • Iné koreniny (podľa chuti)

 

Postup receptu na jarnú poké bowl nájdete nižšie v našej fotogalérií