Chutný a šťavnatý losos na panvici, vyskúšajte náš overený nápad ako si pripraviť lososa. Skvelý nápad, čo pripraviť pre návštevu či klasický víkendový obed.

Losos na panvici

Rozmýšľate nad rýchlym a zdravým obedom či večerou? Pripravte si lososa na panvici, jednoduchú pochúťku spolu s nami Nech sa páči, inšpirujte sa.

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
  •  Čas pečenia: 8 minút
  •  Počet porcií: 4

Prečo práve losos? Dôvodom je mnoho omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má prospešné účinky pre naše zdravie. Losos tiež obsahuje vitamíny a minerály, ako sú vitamíny D a B12, selén a draslík. Tieto živiny pomáhajú udržiavať zdravie kostí, svalov a nervového systému.

Losos je taktiež známy pre svoje antioxidačné účinky, je veľkou pomocou pri chudnutí a znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb. Výrazne podporuje zdravé srdce, mozog a aj oči. Neváhajte a zvážte losos pri zostavovaní vášho týždenného jedálnička.

Navyše, losos má vynikajúcu chuť a je vynikajúcim zdrojom proteínu pre tých, ktorí konzumujú mäso. Je dôležité si však uvedomiť, že konzumácia mäsa z lososa by mala byť súčasťou celkovej zdravej stravy a mala by byť mierna. Máme pre vás aj chutný recept na lososa na masle. A ak by ste hľadali, tu je treska na masle.

Ingrediencie na prípravu lososa na panvici

(4 porcie)

  • 4 porcie čerstvého lososa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 PL  olivového oleja,
  • Podľa chuti citrónovej šťavy,
  • Podľa chuti sušené a čerstvé bylinky,
  • Podľa chuti mletú alebo drvenú rascu,
  • 2 PL masla,
  • Podľa chuti čierne mleté korenie,
  • Podľa chuti  soľ,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na šťavnatého lososa na panvici

  1. Najskôr lososa dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potom potrieme korením, sušenými bylinkami. Lososa nesolíme, robíme to až nakoniec. Necháme si ho ešte postáť, aby mal izbovú teplotu.


     
  2. Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, olivový olej a rozpolený očistený cesnak (dodá vynikajúcu chuť), môžeme použiť aj čerstvé bylinky. Na začiatku opekáme losos kožou dole 4 minúty dochrumkava, potom otočíme.


     
  3. Aj z druhej strany pečieme lososa cca 4 minúty, záleží to však aj od veľkosti porcií. Po upečení ho necháme ešte zopár minút odpočívať. Nakoniec ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a spokojne podávame. Pripravte si lososa na panvici aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip od žien v meste: Ak chceme lososa šťavnatého, napríklad na prípravu pomazánky či do zeleninového šalátu, je vhodnejšie ho piecť kratšie, aby nemal chrumkavú kôrku, lebo vtedy bude ešte šťavnatejší. Nech sa vám losos podarí!