Chutný a šťavnatý losos na panvici, vyskúšajte náš overený nápad ako si pripraviť lososa. Skvelý nápad, čo pripraviť pre návštevu či klasický víkendový obed.

Losos na panvici, fotorecept - kliknite

Rozmýšľate nad rýchlym a zdravým obedom či večerou? Pripravte si lososa na panvici, jednoduchú pochúťku spolu s nami Nech sa páči, inšpirujte sa.

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
  •  Čas pečenia: 8 minút
  •  Počet porcií: 4

Prečo práve losos? Dôvodom je mnoho omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má prospešné účinky pre naše zdravie. Je skvelým zdrojom bielkovín, vitamínu B, obsahuje aj draslík alebo selén.

Losos je taktiež známy pre svoje antioxidačné účinky, je veľkou pomocou pri chudnutí a znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb. Výrazne podporuje zdravé srdce, mozog a aj oči. Neváhajte a zvážte losos pri zostavovaní vášho týždenného jedálnička. Máme pre vás aj chutný recept na pečeného lososa na masle.

Ingrediencie

(4 porcie)

  • 4 porcie - čerstvý losos,
  • 2 strúčiky - cesnak,
  • 2 PL - olivový olej,
  • Podľa chuti - citrónová šťava,
  • Podľa chuti - sušené a čerstvé bylinky,
  • Podľa chuti - mletá alebo drvená rasca,
  • 2 PL - maslo,
  • Podľa chuti - čierne mleté korenie,
  • Podľa chuti - soľ

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na chutného a šťavnatého lososa. Foto - Nela

Postup receptu na šťavnatého lososa

  1. Najskôr lososa dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potom potrieme korením, sušenými bylinkami. Lososa nesolíme, robíme to až nakoniec. Necháme si ho ešte postáť, aby mal izbovú teplotu.
  2. Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, olivový olej a rozpolený očistený cesnak (dodá vynikajúcu chuť), môžeme použiť aj čerstvé bylinky. Na začiatku opekáme losos kožou dole 4 minúty dochrumkava, potom otočíme.
  3. Aj z druhej strany pečieme lososa cca 4 minúty, záleží to však aj od veľkosti porcií. Po upečení ho necháme ešte zopár minút odpočívať. Nakoniec ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a spokojne podávame.
  4. Pripravte si lososa na panvici aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip od žien v meste: Ak chceme lososa šťavnatého, napríklad na prípravu pomazánky či do zeleninového šalátu, je vhodnejšie ho piecť kratšie, aby nemal chrumkavú kôrku, lebo vtedy bude ešte šťavnatejší.

Nech sa vám losos podarí!