Špagety aglio olio s krevetami a parmezánom
- Čas celkovej prípravy: 25 minút
- Počet porcií: 2
Špagety aglio olio sú síce tradičnou pochúťkou talianskej, konkrétne neapolskej kuchyne, no v skutočnosti sa preslávili po celom svete. Sú jednoduché a rýchle na prípravu a stačia vám na ne základné, dnes všade ľahko dostupné ingrediencie ako olivový olej, cesnak, čili a iné koreniny, napríklad soľ či mleté čierne korenie. Ideálne na obed alebo večeru počas hektických pracovných dní, nakoľko celková príprava netrvá dlhšie ako 25 minút!
Aj napriek jednoduchosti, rýchlosti v príprave a jedinečnej pikantnej chuti na záver považujú mnohí aglio olio špagety za "príliš suché". Ak náhodou patríte do tejto skupiny aj vy, Ženy v meste vám prinášajú originálny twist pri aglio olio špagetách - pridali k nim opečené krevety a lahodný syr parmezán. No a v prípade, že vám aglio olio špagety aj tak doteraz chutili v tradičnom znení, nevadí! Vyskúšajte našu novú alternatívu, ktorá prináša výnimočnú chuť, arómu a predovšetkým proteín!
Dobrú chuť a nech sa vám špagety podaria!
Odporúčame vám nahliadnuť aj na súhrn netradičných nápadov na cestoviny do budúcna, keď vás opäť prepadne chuť na obľúbenú taliansku kuchyňu!
Ingrediencie na netradičné špagety
- 200 g špagiet
- Pár kúskov kreviet
- 1 PL masla (na opekanie kreviet)
- Citrónová šťava (podľa chuti na krevety)
- 2-3 väčšie strúčiky cesnaku
- Sušené čili alebo malé čili papričky (podľa chuti)
- Olivový olej (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Strúhaný parmezán