Kuracie prsia na hrášku, recept minútka pre každého. Uložte si do zbierky ďalší rýchly recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Kuracie prsia na hrášku, minútka pre každého - fotorecept kliknite

Ako prílohu môžete zvoliť ryžové cestoviny, zemiakovú kašu, kuskus či dusený ryžu, úspech bude zaručený. Vaša rodina si toto mäsko zamiluje. Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

Kuracie prsia sú veľmi obľúbené, pretože majú vysoký obsah bielkovín, sú diétne a ďalším benefitom je, že sú nenáročné a rýchle na prípravu.

Chutné kuracie prsia na hrášku chutia úžasne, sú ľahko stráviteľné a bez lepku. Ponúkame základný recept, výber prílohy nechávame iba na vás. Dobrú chuť.

Pripravili sme aj recept na fantastické nugetky z kuracieho mäsa v cestíčku

Fantastické kuracie prsia na hrášku, ktoré si obľúbite

  • Čas prípravy: 15-20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Výborné kuracie prsia s hráškom, jednoduchá príprava - ingrediencie

  • 600 g kuracie prsia (na 1 osobu rátame cca 100-150 g mäsa)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja 
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 zarovnané polievkové lyžice mletej červenej papriky
  • 2 plné hrste mrazeného (čerstvého) hrášku
  • trošku Solamylu s vodou (na zahustenie omáčky)
  • na dochutenie mäsa - marinádu: 3 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, vegeta (nemusí byť), rasca (drvená alebo celá), mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (výborná na kĺby)

 

Kuracie prsia na hrášku, minútka pre každého. Foto - Nela

 

Výborné kuracie prsia s hráškom, jednoduchá príprava - postup receptu

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Primiešame olivový olej a obľúbené korenie (soľ, vegetu, rascu, mleté čierne korenie, kurkumu). Odložíme do chladu. Ak nemáme čas, pripravíme si cibuľu a mäso dusíme. Na väčšiu panvicu pridáme olivový olej, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu  do sklovita.
  2. Orestovanú cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pridáme ochutené mäso. Mäso opekáme z každej strany, aby sa zatiahlo. Zbledne. Panvicu prikryjeme pokrievkou a mäsko dusíme zopár minúť, aby pustilo vlastnú šťavu. Potom ho odkryjeme, pridáme zelený hrášok mrazený, čerstvý, môžeme aj sterelizovaný.
  3. Kuracie mäso s hráškom podlejeme pohárom horúcej vody cca 250 ml. Dusíme do mäkka. Omáčku zahustíme troškou Solamylu rozmiešaného vo vode podľa potreby, taktiež môžeme dochutiť. Ako prílohu som zvolila ryžové cestoviny, ktoré som iba zaliala vriacou vodou, nechala postáť a scedila. Čo poviete? U nás chutná rýchlovka.

Tip na záver: Naložené mäso v olivovom oleji a korení nechajte marinovať v chlade zopár hodín, najlepšie cez noc. Kuracie mäso získa na chuti a vôni. Na druhý deň si ušetríte aj čas prípravy. Výborný obed či večeru si skutočne pripravíte za pár minút.

Dobrú chuť.

 Vyskúšajte aj recept na vynikajúci cestovinový šalát s kuracím mäsom