Najlepšie kuracie mäso v marináde, šťavnaté a chutné. Osvedčený recept. Vyskúšajte mäso podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste, ktoré si pripravíte za pár minút.

Najlepšie kuracie mäso v marináde - fotorecept kliknite

Na obed alebo večeru je kuracie mäso ideálnou voľbou. Diétne, jednoduché na prípravu. Nechajte sa inšpirovať našou výbornou marinádou.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalší úžasný recept. Kuracie mäso v marináde vás isto nesklame. Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov.  A rovnako máme aj šťavnaté bravčové karé. Máme aj zemiakové placky s mäsom.

Vyskúšajte aj recept - výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom

 

 

Kuracie mäso vo výbornej marináde - minútka

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Najlepšie kuracie mäso v marináde - ingredincie

  • 800 g kuracie mäso (prsia, vykostené stehná)
  • olej (na opekanie)

na marinádu:

  • 4 ks vajcia
  • 3 polievkové lyžice kečupu
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 1 polievková lyžica sójová omáčka
  • 1 kávová lyžička soli
  • 1 kávová lyžička mletá červená sladká paprika
  • štipka mletej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie kuracie mäso v marináde. FOTO - Nela

 

Najlepšie kuracie mäso v marináde - postup receptu

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky alebo rezančeky. Môžeme zvoliť kuracie prsia, vykostené kuracie stehná, ale aj morčacie či bravčové mäso (panenka, karé).
  2. Pripravíme si jednoduchú marinádu. Do misky pridáme vajcia, kečup, horčicu, olivový olej, sójovú omáčku, soľ, mletú červenú sladkú papriku, rascu a mleté čierne korenie. Dôkladne vymiešame.
  3. Do výbornej marinády pridáme kuracie (mäsové) kúsky, premiešame a odložíme do chladu aspoň na pár hodín, najlepšie cez noc.
  4. Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej a mäso opečieme z každej strany cca 2-3 minútky podľa potreby. Záleží aký druh mäsa zvolíme. Stále miešame, dávame pozor, aby sa nám mäsko nepripálilo.
  • Tip na záver: Šťavnaté kuracie kúsky podávame s hranolkami, opekanými alebo štuchanými zemiakmi. Dozdobíme bylinkami. Fit verzia je s dusenou zeleninou, zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept - rýchla omeleta z medvedieho cesnaku s kuracím mäsom