Najlepšie silvestrovské netradičné jednohubky. Recept 3x inak na vynikajúce nátierky z dielne kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte.

Silvestrovské netradičné jednohubky - fotorecept kliknite

Silvester. Ten správny čas na jednohubky, chuťovky, očká a skvelé nátierky (pomazánky). Neviete si vybrať? Vyskúšajte tie naše. Jeden recept na 3x inak silvestrovské jednohubky so značkou Ženy v meste. Čo viac dodať? Veselého a šťastného Silvestra vám želáme.

Najlepšie silvestrovské jednohubky. Jemná chrenová, lahodná tvarohová a svieža nátierka krabích tyčiniek. Z jedného smotanového základu si pripravíte tri úžasné nátierky, ktoré sú nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Rýchly recept na 3x inak silvestrovské jednohubky. Dobrú silvestrovskú chuť.

Inšpirujte sa skvelá tuniaková nátierka, chutná a zdravá

Silvestrovské jednohubky 3x inak

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Tepelná úprava: 10 minút (krabie tyčinky)
  • Počet kusov: cca 50 jednohubiek (podľa veľkosti a natierania)

 

 

Netradičné silvestrovské jednohubky - ingrediencie

  • základná smotanová nátierka:
  • 400 g (dva tégliky) smotanovej nátierky (alebo žervé, Lučina)
  • cca 100 g kyslej smotany (hustého bileho jogurtu) - podľa potreby 
  • jemná chrenová nátierka:
  • 1/3 základnej smotanovej nátierky
  • čerstvý nastrúhaný chren alebo sterilizovaný smotaný chren (podľa chuti)
  • lahodná tvarohová nátierka:
  • 1/3 základnej smotanovej nátierky
  • 100 g jemný hrudkovitý tvaroh
  • pór (cca 5 cm kúsok, podľa chuti) 
  • kyslá smotana (hustý biely jogurt) na zriedenie
  • svieža nátierka s krabími tyčinkami:
  • 1/3 základnej smotanovej nátierky
  • 8 ks krabie tyčinky (aj viac, podľa chuti)
  • 1 ks malá šalotka (červená cibuľa)
  • kyslá smotana (hustý biely jogurt) na zriedenie
  • na dochutenie nátierok:
  • soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťavva (nátierka z krabích tyčiniek)

 

 

Najlepšie silvestrovské jednohubky. Foto - Nela

 

Silvestrovské netradičné jednohubky - postup receptu

  1. Pripravíme si základnú nátierku pre všetky tri pomazánky. Smotanové nátierky vymiešame spolu s kyslou smotanou (bielym hustým jogurtom). Pridáme iba zopár lyžíc smotany (jogurtu), aby sme ju veľmi nezriedili. Záleží, akú konzistenciu nátierok chceme docieliť. Tento základ na pomazánky môžeme zvoliť aj pri iných nátierkach. Stačí primiešať obľúbené ingrediencie. Hotová nátierka bude lahodná, chutná a krémová.
  2. Základnú smonanovú nátierku rozdelíme do troch mištičiek. Každý základ ochutíme 3x inak. Získame tri  úžasne a chutné,  predovšetkým zdravé nátierky. Všetky sú bez mäsa, takže si pochutia naozaj všetci. Jemná chrenová, lahodná tvarohová a svieža nátierka z krabích tyčiniek. Stačí ich iba natrieť na očká, bagetky, môžeme dozdobiť kolieskami klobásy, plátkami šunky, pridať zeleninu a máme skvelé jednohubky.
  3. Lahodnú chrenovú pomazánku si pripravíme tak, že ku smotanovému základu s kyslou smotanou (jogurtom) pridáme zopár lyžičiek chrenu. Môžeme zvoliť aj chren čerstvý, nastrúhaný (s ním však opatrne, aby sme to neprehnali, je aromatickejší). Ja som zvolila chren sterelizovaný so smotanou, ktorý má jemnejšiu chuť. Nátierku trošku osolíme a okoreníme. Premiešame, podľa potreby dochutíme ďalším chrenom kvôli chuti.
  4. Zdravá lahodná tvarohová nátierka. K smotanovému základu pridáme tvaroh (pozor, nie ten jemný, termizovaný, ale krémový hrudkovitý). Všetko spolu premiešame, pridáme nadrobno nakrájaný pór. Tvarohovú pomazánku zriedime kyslou smotanou, aby nebola príliš hustá. Pór nátierku jemne dochutí, a bude aj pekne vyzerať. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa potreby, môžeme pridať aj mletú červenú papriku.
  5. Pomazánka s krabími tyčinkami. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme krabie tyčinky (bez fólie) a trochu povaríme, aby sa dobre prehriali. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame na drobné kúsky a pridáme k smotanovému základu. Primiešame šalotku nakrájanú nadrobno. Sviežu nátierku osolíme, okoreníme, doladíme citrónovou šťavou. Môžeme zjemniť kyslou smotanou.

Tip na záver: Keď nátierky dokončíme, je dobré ich dať do chladu aspoň na 30 minút, aby prešli všetky chute. Potom ich natierame na očká, bagetky, chlebík. Silvestrovské jednohubky dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ak tvaroh nemusíme (ale túto naozaj vyskúšajte), pridajte bryndzu.

Dobrú zdravšiu chuť.

Pripravili sme pre vás recept na lahodnú vajíčkovú nátierku