Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok je vynikajúca pochúťka. Nech sa páči. Jednoduchý, zdravý a fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok - fotorecept kliknite

Nátierky či pomazánky. Fantastické na raňajky, večeru. Výborne doladia každú oslavu. Pripravte si ich deň vopred, potom ich stačí iba natrieť na chlieb, pečivo, krekry.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila mnoho jednoduchých receptov na obľúbené nátierky. Vyberte si v našej rubrike. Môžete sa tešiť aj na ďalšie novinky, ktoré pre vás pripravujeme.

Pomazánka z pečených paprík a paradajok chutí naozaj skvele. Neobsahuje žiadne maslo. Je to úžasná pomazánka plná zeleniny, vhodná aj pri rôznych diétach - bezlepkovej, redukčnej, bezlaktózovej. Nechajte sa inšpirovať. 

Prečítajte si aj recept na zdravú nátierku zo zeleného hrášku, lahodnú a chutnú

 

Lahodná pomazánka z pečených paprík a paradajok

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2-3 (1 menší pohár)

 

 

 

Zdravá a chutná pomazánka z pečených paprík - ingrediencie

  • 2 ks väčšia sladká paprika (červená, oranžová, kápia)
  • 3 ks paradajka strednej veľkosti
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • na dochutenie: soľ, čili paprička

 

Fantastická pomazánka z pečených paprík a paradajok. Foto - Nela

 

Zdravá a chutná pomazánka z pečených paprík - postup receptu

  1. Papriky rozpolíme, zbavíme jadierok, umyjeme a osušíme. Na panvicu pridáme olivový olej. Papriku opečieme z obidvoch strán. Do vriacej vody vložíme paradajky, ktoré sme si na vrchu narezali do kríža (skôr sa odstáni šupka). Trošku povaríme, vyberieme a ochladíme.
  2. Opečené papriky zbavíme šupky. Paradajky ošúpeme. Na panvici, v ktorej sme opekali papriky, orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Zeleninu nemusíme opekať, stačí ju iba rozmixovať. Ale, ak ju opečieme, tá chuť stojí naozaj za to. Všetko rozmixujeme na kašu.
  3. Zeleninovú kašu vylejeme na panvičku. Dochutíme soľou, môžeme aj čili papričkou. Varíme na miernom plameni toľko, aby sa voda vyparila a omáčka zredukovala. Mala by nám vzniknúť hustejšia kaša. Pomazánku natierame na chlebík, pečivo, dozdobíme bylinkami.

Tip na záver: Túto skvelú pomazánku si môžete pripraviť vo väčšom množstve, naliať do pohárov a už len sterelizovať. Aký pomer surovín zvolíte, je len na vás. Dochutiť ju môžete podľa vlastných chuťových pohárikov. Dôležité je, aby sa voda odparila a zeleninová omáčka zredukovala na kašu.

Dobrú chuť!  

Vyskúšajte aj recept na fantastickú cviklovú nátierku, zdravú a chutnú