Najlepšie pečené zemiaky na panvici. Ďalší rýchly a jednoduchý recept na prílohu so značkou Ženy v meste. Nech sa páči. Vyprážané zemiaky na panvici, nechajte sa inšpirovať.

Pečené zemiaky na panvici - fotorecept kliknite

Vyprážané zemiaky na panvici. Máme pre vás aj bonus, výborný tip na záver ako si ušetriť čas pri ich príprave.

Nemáte rúru a máte neodolateľnú chuť na pečené zemiaky? Nevadí. Máme pre vás novinku, jednoduchý recept ako si ich pripraviť.

Prílohy zo zemiakov milujú deti, ale aj dospelí. Pečené zemiaky patria medzi veľmi obľúbené prílohy, pretože ich môžeme konzumovať aj bez všetkého, chutia totiž neodolateľne. Chrumkavé, voňavé, mňamkové.

Čo tak si ich pripraviť podľa nášho overeného receptu? Upečete si najlepšie pečené zemiaky na panvici so značkou Ženy v meste. Dobrú chuť. 😍

Pripravili sme aj recept poctivá zemiaková kaša, ako pripraviť vynikajúcu zemiakovú kašu

 

Vyprážané zemiaky na panvici, recept ako ich jednoducho pripraviť

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4

 


Pečené zemiaky na panvici - ingrediencie

  • cca 12 zemiakov strednej veľkosti (na osobu počítame cca 3 ks)
  • 8 polievkových lyžíc olivového (rastlinného) oleja 
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby), sušený cesnak, (grilovacie korenie alebo korenie na pečené zemiaky, ak používate)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Ako pripraviť najlepšie pečené zemiaky na panvici. Foto - Nela

 

Pečené zemiaky na panvici - postup recept

  1. Zemiaky v šupke si uvaríme vo vode. Trvá to približne 20 minút, sledujeme ich vidličkou. Nesmú sa rozvariť.
  2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, môžeme aj kocky.
  3. Zemiaky okoreníme zmesou korenia (soľ, čierne korenie, rasca, paprika, kurkuma, cesnak - podľa obľuby).
  4. Na dve väčšie panvice rozdelíme olej, necháme rozohriať. Na miernom stupni opekáme zemiaky dozlatista.
  5. Zemiaky pri pečení obraciame, dávame pozor, aby sa nepripálili. Budú mať nádhernú farbu a úžasnú chuť.

Tip na záver: Chcete si ušetriť čas? Zemiaky si uvarte deň vopred. Po vychladnutí ich zbavte aj šupky, a prikryté odložte do chladu. Na druhý deň ich stačí už iba nakrájať, dochutiť a na pavici poopekať dozlatista. Takto to robievala moja mamka. Vynikajúca pochúťka bola veľmi rýchlo na stole. Dobrú tradičnú chuť. Tu sú aj ďalšie recepty ako sa robí luxusná príloha zo zemiakov. A vyskúšajte aj tieto opekané zemiaky ako z reštaurácie.

K pečeným zemiakom sa výborne hodí originálna a najlepšia cigánska pečienka