Najlepšia cigánska pečienka. Osvedčený recept na tradičnú pochúťku pre labužníkov, slovenský hamburger. Akokoľvek túto pochúťku nazveme, jedno je isté, je to neskutočná dobrota.

Najlepšia cigánska pečienka - fotorecept kliknite

Vynikajúca cigánska pečienka. Obľúbená delikatesa na jarmokoch, vianočných trhoch. Nemusíte čakať, kedy budú stánky s týmto občerstvením opäť u vás.

Ešte ste ju nerobili? Inšpirujte sa osvedčeným receptom na najlepšiu cigánsku pečienku so značkou kuchyne Ženy v meste.

Pripravte si cigánsku pečienku doma. Či už zvolíte bravčovú krkovičku, bravčové karé, ale aj vykostené kuracie stehno, úspech bude zaručený.

Nech sa páči. Najlepšia cigánska pečienka originál.

Inšpirujte sa receptom výborný guláš so zemiakmi, osvedčený recept

Ako pripraviť najlepšiu cigánsku pečienku originál

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas marinovania mäsa: 12 hodín
  • Počet porcií: 4

 

 

Fantastická cigánska pečienka - ingrediencie

na 1 osobu počítame  cca 150 g mäsa

  • 600 g bravčovej krkovičky (bravčového karé) 4 väčšie pláty
  • 4 polievkové lyžice bravčovej masti (2 pl na pečenie mäsa, 2 pl na restovanie cibule)
  • 2-3 cibule strednej veľkosti (červená, biela, šalotka)
  • 4 ks väčšia žemľa
  • na marinádu mäsa:
  • 5 dl mlieka (podľa potreby)
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • na oblohu: horčica, kyslá uhorka, feferónka

 

🛒 [Pračky, chladničky, TV, notebooky, kávovary a mnoho ďalšieho. Doprava ZADARMO na tisíce produktov - kliknite]

 

Najlepšia cigánska pečienka. Foto - Nela

 

Fantastická cigánska pečienka - postup receptu

  1. Bravčovú krkovičku (bravčové karé) dôkladne umyjeme a osušíme. Keď máme mäso vcelku, narežeme si hrubšie pláty cca 1,5 cm hrubé. Pláty mäsa naklepeme, nie však priveľmi. 
  2. Mäso osolíme a okoreníme podľa potreby. Cesnak očistíme a prelisujeme. Cesnak vmasírujeme do plátkov mäsa. Množstvo cesnaku je len na nás, záleží aké množstvo znášame.
  3. Takto ochutené plátky mäsa preložíme do dózy (misky), zalejeme ich mliekom, dózu uzatvoríme a uložíme do chladu minimálne na 12 hodín. Mäso odleží, získa aj na výbornej chuti. 
  4. Na kvalitnú panvicu pridáme bravčovú masť, ktorú rozohrejeme. Pridáme pláty mäsa. Opečieme ich z oboch strán 3 minúty. Potom panvicu prikryjeme a mäso dusíme do mäkka.
  5. Nakoniec mäso odkryjeme, na prudkom ohni ho ešte opečieme z oboch strán. Na ďalšej panvici orestujeme kolieska cibule na bravčovej masti dozlatista, ktorá pečienku dochutí.

Tip na záver:  Najlepšiu cigánsku pečienku podávame tak, že si väčšiu žemľu rozkrojíme. Na spodnú časť rozotrieme horčicu, pridáme opečenú cibuľu, nakrájanú uhorku, podľa obľuby feferónku a položíme šťavnatý plátok mäsa. Prikryjeme druhou časťou žemle.

Dobrú delikátnu chuť.

 

Pripravili sme pre vás pravá živánska pochúťka z jedného pekáča