Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, top recept. Pripravte si výborné jedlo podľa nového receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, fotorecept kliknite

Tento recept je takou rýchlou, zdravou alternatívou pre bryndzové halušky.

Pohánka je zdravá, sýta, plná vitamínov, bez lepku a jej kombinácia s bryndzou je božská!

Recept veľmi chutil aj manželovi, ktorý je inak skôr zástancom klasickej slovenskej kuchyne.

Vybrali sme pre vás aj zdravý recept na vynikajúci falafel v rúre

Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a cibuľkou - ingrediencie

(2 porcie)

  • ⅔ hrnčeka pohánky,
  • 150 gramov bryndze (milovníci bryndze, pokojne ešte pridajte!),
  • 2 cibule,
  • pár plátkov slaniny

 

🛒 [Riflová TAŠKA s folklórnou stužkou a rovnako ozdobeným rúškom - kliknite tu] 😍

 

Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou, top recept. Foto - Jaja

 

Výborná pohánka s bryndzou, slaninkou a opraženou cibuľkou - postup receptu

  1. Pohánku prepláchnem a dám variť. Na jeden diel pohánky vychádza približne 1,5 dielu vody. Varíme ju približne desať minút, potom odstavíme a necháme ešte dôjsť na 15 minút pod pokrievkou.
  2. Kým sa nám robí pohánka, môžeme si nakrájať slaninu na malé kúsky a dáme škvariť na panvicu. Pridáme nakrájanú cibuľku a smažíme, kým nemáme fajne škvarky a cibuľu prejdenú do “sklovata”.
  3. Do uvarenej, ešte horúcej pohánky pridáme bryndzu a miešame, až kým sa nám bryndza nerozpustí a neprepojí rovnomerne s pohánkou.
  4. Zmes naberieme na tanier a polejeme opraženou slaninou a cibuľou. Kto chce, môže ešte pridať nakrájanú pažítku navrch.

Dobrú chuť!

 

 

Vybrali sme pre vás aj výborný recept na chrumkavú haruľu