Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Keď obľubujete pečeň, tak potom vyskúšajte rýchly recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Restovaná kuracia pečeň - fotorecept kliknite

Restovaná kuracia pečeň patrí medzi minútkové jedlá. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto pochúťku. Keď pečeň nemusíte, pripravte si inú dobrotu z našej kuchyne. Ponuka je široká a zaujímavá. Dobrú chuť.

Pripraviť chutnú restovanú kuraciu pečeň je úplne jednoduché. Ešte ste ju nerobili? Vyskúšajte rýchly a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v mete. Potrebujete iba zopár minút.

Kuracia pečeň má vysoký obsah živín ako železo, vitamíny A, B a K. Obsahuje tiež selén, zinok, meď a fosfor.

Aj keď je zatracovná kvôli hromadeniu sa škodlivých látok v nej, je výborným zdrojom železa. Keď trpíte anémiou, práve 100g pečene pokryje dennú dávku železa.

Vyskúšajte aj minútku z bravčového karé, ktorú si zamilujete

Najlepšia restovaná kuracia pečeň, jednoduchá a rýchla

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Rýchla restovaná kuracia pečeň - ingrediencie

  • 800 g kuracia pečeň
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 ks veľká cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku  (podľa chuti)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie, sušený majorán, soľ
  • na zahustenie: trochu Solamylu rozmiešaného vo vode (nemusí byť)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Foto - Nela

 

Rýchla restovaná kuracia pečeň - postup receptu

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na menšie kúsky. Dusiť môžeme aj celé kusy. Záleží, ako nám chutí. Cibuľu nakrájame nadrobno. Pripravíme si väčšiu panvicu s prikrývkou.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme pečeň, zasypeme mletou červenou paprikou. Okoreníme. Solíme až nakoniec. Pečeň opečieme, aby sa zatiahla. Prikryjeme ju a dusíme cca 5 minút.
  3. Pečeň pustí vlastnú šťavu. Panvicu odkryjeme, pridáme roztlačený cesnak a sušený majorán. Ak je potrebné, podlejeme trochou vody. Restujeme do zmäknutia. Môžeme zahustiť Solamylom. Osolíme.

Tip na záver: Restované kuracie pečienky podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj chlebom a kyslou uhorkou. Stačí ich obložiť iba čerstvou zeleninou a jedlo delenej stravy máme hotové za pár minút. Čerstvé bylinky doplnia vitamín C.

Dobrú chuť!

Pripravili sme recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča