Ingrediencie:

  • 500 g očistenej čiernej bazy
  • 500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky)
  • 1 celá škorica
  • 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej
  • 1 balenie Želírovacieho cukru 

Foto - Dr. Oetker

Príprava:

Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:

Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko.

 

(Recept poskytla firma Dr. Oetker) .

Prečítajte si aj RECEPT: Francúzske čerešňové clafoutis nie je bublanina