Za necelú hodinku máte hotový jahodový koláč s mramorovaným cestom, ktorý vyzerá ako luxusný dezert. A je veľmi chutný a lahodný.

Recept na výborný jahodový koláč s pudingom a želatinou



Výborný jahodový koláč - ingrediencie na cesto

 - 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
 - 2 vajcia
 - 350 ml mlieka
 - 1 zarovnaná PL kakaa
 - 1 PL mlieka na tmavé cesto

- 1 balenie Bábovky Dr.Oetker

Výborný jahodový koláč s pudingom - na náplň

 - asi 600 g jahôd
 - 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
 - 300 ml mlieka

Jahodový koláč so želatinou - na želé:

 - 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
 - 2 zarovnané PL cukru
 - 250 ml vody

ešte potrebujeme:

tortovú formu (Ø 26 cm)
štetec alebo pierko

Foto - archív redakcie


Jahodový koláč so želatínou a pudingom - Postup:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.

2. Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

4. Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

5. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.

6. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.

Prečítajte si aj Recept na rebarborový koláč