Výborný jahodový mramorovaný koláč, recept originál. Milujete jahody? Vyskúšajte si upiecť lahodný koláč, ktorý poteší aj oko.

Jahodový mramorový koláč - fotorecept kliknite

Za necelú hodinku máte hotový jahodový koláč s mramorovaným cestom, ktorý vyzerá ako luxusný dezert. A je veľmi chutný a lahodný.

Jahody určite patria medzi najobľúbenejšie ovocie na Slovensku. Ich chuť poteší deti aj dospelých. Či si ich už vypestujete na záhrade, alebo si prinesiete košík z trhu či superkarketu, jahodový koláč vás vždy poteší. 

Vyskúšajte tento recept na jahodový koláč z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte aj náš recept na jahodový koláč s posýpkou.

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú jahodovú tortu zo Schwarzwaldu

Jahodový koláč s pudingom a želatinou

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 35 minút

 


Výborný jahodový mramorový koláč - ingrediencie na cesto

  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu

  • 2 vajcia
  • 350 ml mlieka
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 1 PL mlieka na tmavé cesto
  • 1 balenie Bábovky Dr.Oetker

Výborný jahodový koláč s pudingom - na náplň

  • asi 600 g jahôd
  • 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
  • 300 ml mlieka

Jahodový koláč so želatinou - na želé

  • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 250 ml vody


ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • štetec alebo pierko

 

 

Jahodový mramorový koláč. Foto - archív redakcie


Jahodový mramorový koláč so želatínou a pudingom - postup receptu

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
  2. Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
  4. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
  5. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.

Dobrú chuť. 🍓

 

 

Vyskúšajte aj výborný hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom, zdravý recept