Výborný jablkový zákusok so želatínou, rýchly recept. Vyskúšajte ďalší recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Tentoraz na jablkový zákusok so želtínou.

Skvelý jablkový zákusok so želatínou - fotorecept kliknite

Máte radi jablkové dobroty? Portál Ženy v meste pre vás opäť pripravil jednoduchý a rýchly recept na výrobný zákusok s jablkami. Určite sa ho oplatí vyskúšať. Je svieži, ľahký a chutí fantasticky.

Príroda nám opäť nadelila bohatú nádielku ovocia. Jablká sú u nás najdostupnejšie a zároveň veľmi zdravé ovocie. Stačí aj jedno jabĺčko denne a naše zdravie sa nám poďakuje. Keď ich obľubujete radšej v koláčoch, pripravte si tento jednoduchý zákusok. 🍏

Vybrali sme pre vás aj recept na krehký jablkový koláč v tvare ruže, originálny RECEPT

Jablkový zákusok recept

  • Počet porcií: 20 ks
  • Čas prípravy: 40 minút

 

Jablká napríklad

  • obsahujú nielen veľké množstvo vlákniny.
  • aj očisťujú  organizmus
  • a znižujú hladinu cholesterolu v krvi
  • taktiež obsahujú mnoho antioxidantov.

Výborný jablkový zákusok - ingrediencie

na piškótu:

  • 4 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 100 ml oleja
  • 10 polievkových lyžíc horúcej vody
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ks prášok do pečiva

na želatínu s ovocím:

  • 1 l pomarančový džús (jablkový)
  • 2 ks Zlatý klas
  • 7 ks tvrdších jabĺk strednej veľkosti
  • citrónová šťava
  • 1 ks vanilínový cukor

 

Recept na fantastický jablkový zákusok. Foto - Nela

Chutný jablkový zákusok so želatínou - postup receptu

  1. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Najprv si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne po lyžiciach zašľaháme vodu a olej. Ďalej pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Väčší plech (cca 30x40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Ak chceme piškótu vyššiu, použijeme menší plech. Na plech rozotrieme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180o C cca 20-30 minút doružova.
  3. Medzitým si pripravíme jablká. Umyjeme ich, očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Vložíme ich do hrnca, podlejeme troškou vody, pridáme vanilku (môžeme aj škoricu) a necháme zovrieť, aby sa sparili. Jablká zmäknú. Nevaríme ich, aby sa nerozvarili. Scedíme a necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme si želatínu. Pomarančový džús povaríme so Zlatými klasmi do zhustnutia.
  5. Na vychladnutú piškótu poukladáme jablká. Potrieme pomarančovou želatínou. Necháme stuhnúť v chlade.
  6. Tento jablkový zákusok je ľahký a svieži. Môžeme ho dozdobiť šľahačkou, bielym jogurtom alebo kyslou smotanou, ovocím a medovkou. Určite pohostíte nejednu návštevu.

Dobrú chuť.🍏

Vyskúšajte aj recept na fantastický jablkový koláč s tvarohom