Vynikajúci jablkový koláč s pudingom, rýchly recept. Vyskúšajte skvelú pochúťku z kuchyne portálu Ženy v meste na ktorú využijete domáce jablká.
Jablkový koláč s pudingom - fotorecept kliknite
Existuje mnoho jablkových koláčov na tisíce spôsobov. Pri jablkovom koláči s pudingom som si však istá, že “zmizne” neuveriteľne rýchlo.
Nuž, aspoň sa nestihne pokaziť. Jablkový koláč s pudingom z lístkového cesta je ideálnym receptom počas sezóny jabĺk, keď ich máme zo záhradky doma kopu a nestíhame ich chrúmať len tak, samotné.
Množstvo uvedené v mojom recepte je pre okrúhlu formu o priemere 25 centimetrov, takže ak máte inú veľkosť Vami zvolenej formy, bude možno potrebné množstvo trochu upraviť.
Výborný hrnčekový jablkový koláč
Jednoduchý krehký jablkový koláč
Najlepší babkin jablkový koláč
Vynikajúci jablkový koláč s pudingom
Výborný jablkový zákusok so želatínou
Fantastický jablkový koláč s tvarohom
Jablková bublanina
Vyskúšajte aj recept na skvelý jablkový koláč s tvarohom
Jablkový koláč pre vás
Rýchly jablkový koláč s pudingom - ingrediencie
(8 porcií)
- 1 balenie lístkového cesta (cca 300 gramov)
- 2 balenia škoricového cukru
- ½ citróna
- 1 kilo jabĺk
- 2,5 balenia Zlatého klasu (alternatíva: vanilkový puding)
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- ½ litra mlieka
- 1 žĺtko
- Trochu práškového cukru
Vynikajúci jablkový koláč s pudingom, rýchly recept. Foto - Jaja
Vynikajúci rýchly jablkový koláč s pudingom - postup receptu
- LÍstkové cesto si rozdelíme na polovicu. Každú z nich rozvaľkáme a vytvarujeme do podoby plochy formy, v ktorej budeme piecť náš koláč.
- Do formy vložíme prvú polovicu rozvaľkaného lístkového cesta.
- Jablká poriadne umyjeme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Z takto nastrúhaných jabĺk vyžmýkame šťavu, tá je pre koláč prebytočná.
- Do nastrúhanej zmesi jabĺk pridáme vyžmýkanú polovicu citróna so škoricovým cukrom a poriadne zamiešame. Nanesieme na prvú vrstvu lístkového cesta.
- V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas/vanilkový puding s kryštálovým cukrom. Zvyšné mlieko dáme variť. Tesne pred zovretím pridáme zmes s pudingom/Zlatým klasom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
- Ešte horúcim pudingom rovnomerne prelejeme jablkovú vrstvu koláča, pekne zarovnáme.
- Pokryjeme druhou vrstvou lístkového cesta. Tú trochu popicháme vidličkou a nakoniec potrieme žĺtkom.
- Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vopred vyhrianej na 180 stupňov. Pečieme približne 35-40 minút.
- Upečený koláč nejeme a nekrájame hneď! Musíme ho najskôr nechať poriadne vychladnúť, najmä kvôli pudingovej vrstve.
- Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom, nakrájame a - užívame si ho.
Dobrú chuť! 😍
Vyskúšajte aj náš recept na jednoduchý krehký jablkový koláč