Vynikajúci jablkový koláč s pudingom, rýchly recept. Vyskúšajte skvelú pochúťkuz kuchyne portálu Ženy v meste na ktorú využijete domáce jablká.

Jablkový koláč s pudingom - fotorecept kliknite

Existuje mnoho jablkových koláčov na tisíce spôsobov. Pri jablkovom koláči s pudingom som si však istá, že “zmizne” neuveriteľne rýchlo.

Nuž, aspoň sa nestihne pokaziť. Jablkový koláč s pudingom z lístkového cesta je ideálnym receptom počas sezóny jabĺk, keď ich máme zo záhradky doma kopu a nestíhame ich chrúmať len tak, samotné.

Množstvo uvedené v mojom recepte je pre okrúhlu formu o priemere 25 centimetrov, takže ak máte inú veľkosť Vami zvolenej formy, bude možno potrebné množstvo trochu upraviť.

Vyskúšajte aj recept na skvelý jablkový koláč s tvarohom

 

 

Rýchly jablkový koláč s pudingom - ingrediencie

(8 porcií)

  • 1 balenie lístkového cesta (cca 300 gramov)
  • 2 balenia škoricového cukru
  • ½ citróna 1 kilo jabĺk
  • 2.5 balenia Zlatého klasu (alternatíva: vanilkový puding)
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • ½ litra mlieka
  • 1 žĺtko
  • Trochu práškového cukru

 

🛒 [Produkty Bang & Olufsen sa snažia osloviť ženy svojím “nábytkovým” štýlom dizajnu - prečítajte si viac]

 

Vynikajúci jablkový koláč s pudingom, rýchly recept. Foto - Jaja

 

Vynikajúci rýchly jablkový koláč s pudingom - postup receptu

  1. LÍstkové cesto si rozdelíme na polovicu. Každú z nich rozvaľkáme a vytvarujeme do podoby plochy formy, v ktorej budeme piecť náš koláč.
  2. Do formy vložíme prvú polovicu rozvaľkaného lístkového cesta.
  3. Jablká poriadne umyjeme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Z takto nastrúhaných jabĺk vyžmýkame šťavu, tá je pre koláč prebytočná.
  4. Do nastrúhanej zmesi jabĺk pridáme vyžmýkanú polovicu citróna so škoricovým cukrom a poriadne zamiešame. Nanesieme na prvú vrstvu lístkového cesta.
  5. V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas/vanilkový puding s kryštálovým cukrom. Zvyšné mlieko dáme variť. Tesne pred zovretím pridáme zmes s pudingom/Zlatým klasom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  6. Ešte horúcim pudingom rovnomerne prelejeme jablkovú vrstvu koláča, pekne zarovnáme.
  7. Pokryjeme druhou vrstvou lístkového cesta. Tú trochu popicháme vidličkou a nakoniec potrieme žĺtkom.
  8. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vopred vyhrianej na 180 stupňov. Pečieme približne 35-40 minút.
  9. Upečený koláč nejeme a nekrájame hneď! Musíme ho najskôr nechať poriadne vychladnúť, najmä kvôli pudingovej vrstve.
  10. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom, nakrájame a - užívame si ho.

Dobrú chuť!  😍

Vyskúšajte aj náš recept na jednoduchý krehký jablkový koláč