Najlepší babkin jablkový koláč, jednoduchý hrnčekový recept, ktorý si zamilujete. Jednoduchý recept so značkou Ženy v meste. Sladké zdravšie maškrtenie.

Najlepší babkin jablkový hrnčekový koláč - fotorecept kliknite

Najrýchlejší jablkový hrnčekový koláč, ktorý si zamilujete. Voňavý jablkový koláč chutí fantasticky. Nepotrebujete ani váhu, je aj zdravší vďaka špaldovej múke, a nie je príliš sladký. Sladké maškrtenie.

Chutné jablkové koláče sú fantastické nielen na jeseň, ale po celý rok. Milujete jablkové koláče a pripomínajú vám časy babkinich koláčov, ale máte pocit, že sú na prípravu časovo náročnejšie? Upečte si najrýchlejší jablkový hrnčekový koláč podľa nášho receptu.

Stačí nastrúhať jablká, cesto vymiešať v jednej miske, a skvelý jablkový koláčik už iba upiecť. A možno vám zachutí ako ten babkin. A ak si pridáte aj kokos, možno ho ešte aj vylepšíte.

Vynikajúci jablkový koláč so značkou Ženy v meste.

Výborný hrnčekový jablkový koláč

Jednoduchý krehký jablkový koláč

Najlepší babkin jablkový koláč

Vynikajúci jablkový koláč s pudingom

Výborný jablkový zákusok so želatínou

Fantastický jablkový koláč s tvarohom

Jablková bublanina

Veľmi obľúbený recept jednoduchý jablkový hrnčekový koláč pre celú rodinu

 

Babkin jablkový hrnčekový koláč, ktorý si zamilujete

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: 16 

Babkin jablkový koláč hrnčekový - ingrediencie

hrnček 300 ml

  • 1 hrnček hladká špaldová (hladká) múka
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 ks väčšie vajce
  • 1/2 hrnčeka trstinového (kryštálového) cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 polievkové lyžice kokosu (môžeme aj vynechať)
  • na posýpku: 1/2 balíčka vanilínového cukru
  • na jablkovú náplň: 4 ks jablko strednej veľkosti, 1 ks vanilínový cukor, podľa chuti citrónová šťava, trstinový (kryštálový) cukor, mletá škorica

 

 

Najrýchlejší jablkový hrnčekový koláč. Foto - Nela

 

Babkin hrnčekový jablkový koláč - postup receptu 

  1. Najprv si jablká nastrúhame na hrubšie rezančeky. Rukou z nich vytlačíme šťavu. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu podľa chuti.
  2. Do misky pridáme hladkú špaldovú (hladkú) múku, vlažné mlieko, roztopené maslo, vajce, trstinový (kryštálový) cukor, prášok do pečiva.
  3. Z pripravených surovín si vymiešame vláčne cesto. Do cesta môžeme pridať aj nastrúhaný kokos, ktorý cesto pekne prevonia a ochutí. 
  4. Plech na pečenie (cca 25x18 cm) vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne vymastíme maslom. Stierkou rozvrstvíme 1/2 cesta.
  5. Pekáč alebo plech by nemal byť väčší, pretože nám nepostačí cesto. Na celé cesto poukladáme nastrúhané ochutené jablká bez šťavy.
  6. Navrch jablkového koláčika môžeme posypať vanilínový cukor, bude chrumkavejší. Koláč pečieme pri teplote 180 oC 20 minút do zlata. 

Tip na záver: Náš najrýchlejší jablkový hrnčekový koláč chutí fantasticky. Pridajte kopček šľahačky, hustý biely jogurt alebo kyslú smotanu zmiešanú s vanilínovým cukrom či medom. Vynikajúca sladká a zdravšia dobrota.

Dobrú jablkovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa fantastický jablkový koláč s tvarohom, recept z kysnutého cesta