Vynikajúca domáca majonéza 3x inak, recept na ľahkú domácu majonézu. Vyberte si ten svoj recept na domácu majonézu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Domáca majonéza

Dnes vám ponúkame tri overené recepty na výbornú domácu majonézu. Stačí si iba vybrať. Majonéza s uvareným zemiakom, majonéza bez vajec alebo tradičná klasická domáca majonéza.

Ako na to, aby sa majonéza podarila? Nezabúdajme, pri majonéze bez vajec a tradičnej klasickej majonéze musia mať suroviny rovnakú izbovú teplotu. Iba vtedy nám vznikne tá správna konzistencia, a majonéza sa nezrazí.

Aj keď je do Veľkej noci niekoľko týždňov, kuchyňa portálu Ženy v meste už teraz pre vás pripravuje vynikajúce recepty, aby ste sa mohli inšpirovať.

Čo si budeme nahovárať. Domáca majonéza je jednoznačne najlepšia. Bez éčiek, rýchla na prípravu, výbornej chuti. Postačí vám iba užšia nádoba a ponorný mixér. Treba však rátať s menšou trvanlivosťou majonézy. Pripravte si vždy čerstvú domácu majonézu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho úžasných receptov na tradičné, ale aj netradičné šaláty. Vyberte si ten váš obľúbený. Tradičný zemiakový šalát s majonézou, výborný zemiakový šalát vo fit verzii, zemiakový šalát s cviklou, zdravý a diétny šalát bez zemiakov a majonézy, a mnoho iných.

Dobrú šalátovú chuť vám želáme. Vyskúšajte aj fit šalát výborný tradičný zemiakový šalát bez majonézy, alebo naše recepty na šalátový dresing. Skúste si prečítať aj v čom je tajomstvo dokonalého zemiakového šalátu.

Domáca majonéza 3x inak, vyberte si

  • Čas prípravy: 5-10 minút
  • Množstvo majonézy: 1 väčší pohár (na majonézový šalát pre celú rodinu)

 

Ingrediencie

 

1. Domáca majonéza s uvareným zemiakom                                         

  • 1,5 dl kvalitného slnečnicového oleja
  • 1 dl studeného prevareného mlieka
  • 1 ks surové vajce
  • 1 ks stredne veľký uvarený zemiak v šupke
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica, citrónová šťava (ocot) podľa chuti

 

2. Domáca majonéza bez vajec                                         

  • 1 dl prevareného mlieka izbovej teploty
  • 2 dl kvalitného slnečnicového oleja
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica, citrónová šťava (ocot) podľa chuti

 

3. Tradičná klasická domáca majonéza                                    

  • 2 ks vajce izbovej teploty
  • 2 dl kvalitného slnečnicového oleja
  • na dochutenie: horčica, mleté čierne korenie, soľ, citrónová šťava (ocot) podľa chuti

 

 

Vynikajúca majonéza 3x inak. Foto - Nela

 

Postup receptu

  1. Domáca majonéza s uvareným zemiakom. Najprv si uvaríme zemiak aj so šupkou. Trvá to približne 20 minút. Necháme ho poriadne vychladnúť. Nakoniec zemiak ošúpeme. 
  2. Do väčšej nádoby pridáme olej, studené prevarené mlieko, vajce, uvarený zemiak. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom na hustú kašu, dochutíme podľa potreby.

 

  1. Domáca majonéza bez vajec. Mlieko prevaríme, necháme vychladnúť. Je dôležité, aby mali mlieko a olej rovnakú teplotu. Iba vtedy sa majonéza bez vajec dobre vyšľahá.
  2. Na prípravu majonézy bez vajec budeme potrebovať vyššiu úzku nádobu a ponorný mixér. Do mlieka postupne pridávame olej, mixujeme do krémovej majonézy. Dochutíme. 

 

  1. Tradičná klasická domáca majonéza. Celé vajcia izbovej teploty vyšľaháme najprv s horčicou, mletým čiernym korením a soľou niekoľko sekúnd. Pripravíme si kvalitný olej.
  2. K vaječnej zmesi postupne po kvapkách! (je to veľmi dôležité) primixujeme olej. Ak je majonéza redšia, zašľaháme viac oleja. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou (octom). 

Tip na záver: Kuchyňa portálu Ženy v meste jednoznačne odporúča domácu majonézu s vareným zemiakom. Garantujeme, že sa vám táto majonéza podarí na prvý krát. Nezrazí sa, je krémová a hustá, s pridaním vareného zemiaka aj oveľa ľahšia. 

Dobrú šalátovú chuť.

 

 

Šalát pre celú rodinu najlepší klasický vajíčkový šalát