Syrová roláda je nielen veľkonočný recept, hocikedy chutí najlepšie. Nielen k Veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí stôl plný rôznych dobrôt. Vyskúšajte rýchly recept ako si pripraviť plnku do syrovej rolády.

Syrová roláda

Veľká noc hýri farbami a naša syrová roláda lahodí nielen oku, ale aj chuťovým pohárikom. Váš obľúbený portál Ženy v meste vám ponúka ďalší overený recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.

Môžete si ju pripraviť zo zmäknutého eidamu, alebo aj z plátkového. Originál sa syr vaľká, ale nemusí sa. Ak na to nemáte chuť, použite ho nakrájaný na plátky.

Rozložte ho prekrytý na plech a nechajte pár minút v rúre roztopiť v rúre asi na 10 minút, syrové plátky sa spoja do jedného celku. Vyhnite sa tak vaľkaniu a pripravte si syrovú roládu z plátkového syra.

Syrová roláda podľa nášho receptu je lahodná, plná výborných ingrediencií. Vhodná aj pre deti. Prekvapte svojich šibačov, na sviatočnom stole zmizne z obloženej misy ako prvá. Prečítajte si aj recept na syrové muffiny s medvedím cesnakom alebo recept na nátierku z medvedieho cesnaku.

Syrová roláda z plátkového syra

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 12 ks

Ingrediencie na syrovú roládu

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na syrovú roládu a plnku do syrovej rolády

  1. Najprv začneme s tvrdým syrom, ktorý povaríme v pevnom mikroténovom vrecku 20 minút, aby sme s ním mohli pracovať. Počas varenia si pripravíme farebnú zeleninu, ktorú nakrájame na malé kocky. Dosku, na ktorej budeme roládu pripravovať obalíme fóliou, aby sa nám počas prípravy nezošmykla.


     
  2. Zmäknutý syr vyberieme z mikroténovho vrecka, prikryjeme ho ďalšou dlhou vrstvou fólie a valčekom rozvaľkáme na väčší plát. Je pravdou, že to chce trošku zručnosti, ale nemajte strach, výsledok stojí za to. Na rozvaľkaný syr poukladáme tenké plátky šunky po celej ploche.


     
  3. Smotanovú nátierku premiešame a opatrne natrieme na šunku. Potom rozvrstvíme nakrájanú obľúbenú zeleninu (papriku a kukuricu) a kvôli peknej zelenej farbe môžeme nakrájať medvedí cesnak alebo petržlenovú vňať, kôpor. Ja som urobila polovicu s medvedím cesnakom a polovicu bez neho.


     
  4. Teraz nasleduje trošku zložitejšia fáza, rolovanie. Spodnú fóliu po celom obvode odrežeme, aby sme mohli roládu zrolovať. Pomaly ju stáčame a pritláčame aj s fóliou, ktorá nám ju drží pokope. Zrolovanú ju otočíme tak, aby bol koniec na spodnej strane. Fóliu začneme z bokov stáčať a vyformujeme si pevný bochníček.


     
  5. Syr je mäkký, podajný, všetky nedostatky sa prekryjú. Najdôležitejšie je, aby bola dostatočne pevná. Odložíme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc. Krájame ostrým nožom. Syrová roláda má výbornú sviežu chuť, je vhodná aj pre deti. Na studenej mise zmizne ako prvá.

Syrová roláda z plátkového syra

Tip pre vás: Ak nemáte chuť syr vaľkať, použite ho nakrájaný na plátky. Eidam nakrájaný na plátky rozložte ho prekrytý na plech a nechajte pár minút v rúre. Nechajte ho mierne roztopiť v rúre na 180 stupňov asi na 10 minút, syrové plátky sa spoja do jedného celku. Dobrú chuť. Tu je aj recept na syrovú roládu bez vaľkania.