Výborná syrová roláda chutí skvele. Vyskúšajte fantastický recept na syrovú roládu z kuchyne portálu Ženy v meste. Nielen k Veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí stôl plný rôznych dobrôt.

Výborná syrová roláda na každú príležitosť - fotorecept kliknite

Veľká noc hýri farbami a naša syrová roláda lahodí nielen oku, ale aj chuťovým pohárikom.

Váš obľúbený portál Ženy v meste vám ponúka ďalší overený recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Syrová roláda podľa nášho receptu je lahodná, plná výborných ingrediencií. Prekvapte svojich šibačov.

Prečítajte si aj článok   všetko čo by sme mali vedieť o medveďom cesnaku

Syrová roláda, ktorou ohúrite

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 12 ks

 

 

Fantastická syrová roláda na studeno - ingrediencie

  • 400 g tvrdý syr eidam 45 %
  • 25 tenkých plátkov šunky
  • 350 g smotanová nátierka (1,5 balenia)
  • dve hrste nadrobno nakrájanej farebnej papriky
  • dve hrste sterelizovanej kukurice
  • zopár lístkov medvedieho cesnaku alebo pažítka, petržlenová vňať, pór

 

Neodolateľná syrová roláda na každú príležitosť. FOTO - Nela

 

Fantastická syrová roláda na studeno - postup receptu

  1. Najprv začneme s tvrdým syrom, ktorý povaríme v pevnom mikroténovom vrecku 20 minút, aby sme s ním mohli pracovať. Počas varenia si pripravíme farebnú zeleninu, ktorú nakrájame na malé kocky. Dosku, na ktorej budeme roládu pripravovať obalíme fóliou, aby sa nám počas prípravy nezošmykla.
  2. Zmäknutý syr vyberieme z mikroténovho vrecka, prikryjeme ho ďalšou dlhou vrstvou fólie a valčekom rozvaľkáme na väčší plát. Je pravdou, že to chce trošku zručnosti, ale nemajte strach, výsledok stojí za to. Na rozvaľkaný syr poukladáme tenké plátky šunky po celej ploche.
  3. Smotanovú nátierku premiešame a opatrne natrieme na šunku. Potom rozvrstvíme nakrájanú obľúbenú zeleninu a kvôli peknej zelenej farbe môžeme nakrájať medvedí cesnak alebo petržlenovú vňať, kôpor. Ja som urobila polovicu s medvedím cesnakom a polovicu bez neho.
  4. Teraz nasleduje trošku zložitejšia fáza, rolovanie. Spodnú fóliu po celom obvode odrežeme, aby sme mohli roládu zrolovať. Pomaly ju stáčame a pritláčame aj s fóliou, ktorá nám ju drží pokope. Zrolovanú ju otočíme tak, aby bol koniec na spodnej strane. Fóliu začneme z bokov stáčať a vyformujeme si pevný bochníček. 
  5. Syr je mäkký, podajný, všetky nedostatky sa prekryjú. Najdôležitejšie je, aby bola dostatočne pevná. Odložíme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc. Krájame ostrým nožom. Syrová roláda má výbornú sviežu chuť, je vhodná aj pre deti. Na studenej mise mizne ako prvá.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na fantastický vrstvený šalát s rybou a cviklou