Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Kuchyňa portálu vám v spolupráci s autorkou Luciou Chrenko ponúka overený recept na skvelý ovocný koláč.
Jemný ríbezľový koláč, tradičný recept
Ríbezle jednoducho patria k letu na Slovensku. Dotvárajú záhradky a ponuku letného ovocia z našich dvorov. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelý koláčik práve z tohto letného ovocia.
Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás v spolupráci s Luciou Chrenko pripravila recept z knihy Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Autorka v knihe spája dlhoročné tradície zo slovenskej kuchyne a spája ich s modernými časmi. Jedným z receptov, ktoré sa rozhodla vo svojej knihe predstaviť je práve aj tento ríbezľový koláčik. Vyskúšajte ho, určite neoľutujete. ❤️
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý višňový džem
Tradičný ríbezľový koláč
- 180 °C, 30 min.
- Plech 35 x 25 cm
Jemný ríbezľový koláč - ingrediencie
- 4 vajcia
- 150 g masla
- 200 g práškového cukru
- 400 g polohrubej múky
- 500 g červených a bielych ríbezlí
- ½ prášku do pečiva
- soľ
Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept. Foto - Tak ma mama naučila
Jemný ríbezľový koláč - postup receptu
- Žĺtky, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Primiešame postupne múku, soľ a prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto podobné lineckému. Cesto rozvaľkáme na tvar plechu, v ktorom ideme koláč piecť. Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Na plechu si cesto po krajoch trocha utlačíme prstami do strán až hore k okrajom plechu.
- Dáme zapiecť asi na 8 minút.
- Zo 150 g cukru si vyšľaháme sneh. Ku koncu šľahania prisypeme cukor. Pridáme ríbezle a jemne premiešame vareškou. Zmes dáme na predpečené cesto. Stiahneme teplotu v rúre na 150°C a necháme dopiecť.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na chutný pikantný rebarborový koláč