Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Kuchyňa portálu vám v spolupráci s autorkou Luciou Chrenko ponúka overený recept na skvelý ovocný koláč.

Jemný ríbezľový koláč, tradičný recept

Ríbezle jednoducho patria k letu na Slovensku. Dotvárajú záhradky a ponuku letného ovocia z našich dvorov. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelý koláčik práve z tohto letného ovocia.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás v spolupráci s Luciou Chrenko pripravila recept z knihy Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

Autorka v knihe spája dlhoročné tradície zo slovenskej kuchyne a spája ich s modernými časmi. Jedným z receptov, ktoré sa rozhodla vo svojej knihe predstaviť je práve aj tento ríbezľový koláčik. Vyskúšajte ho, určite neoľutujete. ❤️

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý višňový džem

Tradičný ríbezľový koláč

  • 180 °C, 30 min.
  • Plech 35 x 25 cm

 

 

Jemný ríbezľový koláč - ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 500 g červených a bielych ríbezlí
  • ½ prášku do pečiva
  • soľ

 

 

Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept. Foto - Tak ma mama naučila

Jemný ríbezľový koláč - postup receptu

  1. Žĺtky, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Primiešame postupne múku, soľ a prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto podobné lineckému. Cesto rozvaľkáme na tvar plechu, v ktorom ideme koláč piecť. Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Na plechu si cesto po krajoch trocha utlačíme prstami do strán až hore k okrajom plechu.
  2. Dáme zapiecť asi na 8 minút.
  3. Zo 150 g cukru si vyšľaháme sneh. Ku koncu šľahania prisypeme cukor. Pridáme ríbezle a jemne premiešame vareškou. Zmes dáme na predpečené cesto. Stiahneme teplotu v rúre na 150°C a necháme dopiecť.

Dobrú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na chutný pikantný rebarborový koláč