Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept z knihy Tak ma mama naučila. Kuchyňa portálu vám v spolupráci s autorkou Luciou Chrenko ponúka overený recept na skvelý ovocný koláč.

Jemný ríbezľový koláč

Ríbezle jednoducho patria k letu na Slovensku. Dotvárajú záhradky a ponuku letného ovocia z našich dvorov. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelý koláčik práve z tohto letného ovocia.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás v spolupráci s Luciou Chrenko pripravila recept z knihy Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

Autorka v knihe spája dlhoročné tradície zo slovenskej kuchyne a spája ich s modernými časmi. Jedným z receptov, ktoré sa rozhodla vo svojej knihe predstaviť je práve aj tento ríbezľový koláčik. Vyskúšajte ho, určite neoľutujete. Máme pre vás aj recept na pečené gaštany. Tu je zase recept na florentínky.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý višňový džem

Tradičný ríbezľový koláč

  • 180 °C, 30 min.
  • Plech 35 x 25 cm

 

 

Jemný ríbezľový koláč - ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 500 g červených a bielych ríbezlí
  • ½ prášku do pečiva
  • soľ

 

 

Najlepší jemný ríbezľový koláč, tradičný recept. Foto - Tak ma mama naučila

Jemný ríbezľový koláč - postup receptu

  1. Žĺtky, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Primiešame postupne múku, soľ a prášok do pečiva. Vypracujeme hladké cesto podobné lineckému. Cesto rozvaľkáme na tvar plechu, v ktorom ideme koláč piecť. Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Na plechu si cesto po krajoch trocha utlačíme prstami do strán až hore k okrajom plechu.
  2. Dáme zapiecť asi na 8 minút.
  3. Zo 150 g cukru si vyšľaháme sneh. Ku koncu šľahania prisypeme cukor. Pridáme ríbezle a jemne premiešame vareškou. Zmes dáme na predpečené cesto. Stiahneme teplotu v rúre na 150°C a necháme dopiecť.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na chutný pikantný rebarborový koláč