Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke je jedlom nášho detstva. Pripravte si ju podľa osvedčeného receptu kuchyne portálu Ženy v meste, zaručene si pochutíte.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Plnená paprika do kuchyne proste patrí. Leto prináša kopec sezónnej zeleniny. Aj voňavé papriky dodajú paradajkovej omáčke práve v tomto období vynikajúcu chuť.

Pripravte si plnenú papriku v paradajkovej omáčke podľa osvedčeného receptu kuchyne portálu Ženy v meste v zdravšej verzii.

Ovsené vločky pridajú mäsovým guľkám vlákninu, paradajková - rajčinová omáčka je plná paradajok, bez múky a chutí úžasne. Čo viac dodať? Dobrú chuť.

Guľky alebo plnená paprika v paradajkovej omáčke, to je spomienka na detstvo. Sladkastá paradajková omáčka, chutná guľka a domáca parená knedľa. Mňam. To jedlo sme všetci milovali. Nemajte obavy, príprava je nenáročná, prekvapte svoju rodinu touto dobrotou.

Nechajte sa inšpirovať našim osvedčeným receptom. Podarila sa vám? Napíšte nám do komentárov. Pošlete aj foto? Budeme veľmi radi. Ďakujeme. Vyskúšajte aj náš recept na fašírky.

Pripravili sme pre vás aj  recept na vynikajúce a jednoduché lasagne. A tu je naše čevapčiči. Tu sú jednoduché nápady, ako omáčku zahustiť aj bez múky. Tu je jednoduchý recept ako uvariť ryžu.  Skúste aj český recept na domácu sekanú.

Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia: 60 minút
  • Počet porcií: 6-7

 

Ingrediencie

  • 6-7 ks zelená paprika strednej veľkosti
  • na mäsovú náplň:
  • 600 g mleté bravčové mäso (morčacie, kuracie)
  • 1 ks vajce 
  • 1/2 šálky jemných ovsených vločiek alebo 1/3 šálky ryže (šálka 250 ml) 
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie mäsovej náplne: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, vegeta bez soli (nemusí byť), drvená rasca
  • na paradajkovú omáčku:
  • 1 000 ml paradajkové pyré
  • 500 g paradajkový pretlak (ak nemáte pretlak, pridajte paradajkové pyré, pretlak však pridá na chuti a farbe, všímajte si zloženie)
  • 5 polievková lyžica oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 strúčik cesnaku
  • na dochutenie omáčky: cukor, mletá červená paprika, soľ, 1 ks bobkový list
  • na zahustenie omáčky (ak je potrebné): trošku solamylu rozmiešaného vo vode

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Fantastická plnená paprika v paradajkovej omáčke. Foto - Nela

 

Skvelá plnená paprika v paradajkovej omáčke - postup receptu

  1. Pol pohára ovsených vločiek zalejeme rovnakým množstvom horúcej vody a prikryjeme. Vločky zmäknú a napučia. Môžeme zvoliť aj ryžu, ktorú uvaríme v osolenej vode. Mäso zomelieme. Môžeme si ho zakúpiť aj mleté.
  2. K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a koreniny podľa chuti. Do mäsovej zmesi zapracujeme vychladnuté ovsené vločky, prípadne ryžu. Dáme na chvíľu do chladu, aby prešli chute.
  3. Papriky umyjeme, odstránime stonky, vnútro a semienka. Z našej dávky mäsovej zmesi naplníme približne 6-7 ks paprík. Ja som naplnila 5 ks, zo zvyšku som pripravila 4 menšie guľky. Nie každý u nás papriku obľubuje.
  4. Z chladu vyberieme mäsovú plnku. Ak je potrebné, môžeme ešte dochutiť. Do paprík natlačíme mäsovú zmes. Zvyšok necháme na guľky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci ju na oleji orestujeme do sklovita. 
  5. Cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou (1 polievková lyžica), premiešame, pridáme paradajkové pyré, pretlak, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (podľa potreby) a bobkový list. Pražíme 5-10 minút, kvôli úžasnej chuti.
  6. Omáčku zalejeme vodou (250 ml), alebo podľa potreby. Nemala by byť ani hustá, ani príliš riedka. Do vriacej omáčky vložíme papriky, guľky a strúčik cesnaku. Prikryjeme a na jemnom stupni hodinu dusíme, obšas premiešame. 
  7. Keď je potrebné, omáčku dochutíme, zahustíme solamylom. Môžeme zjemniť šľahačkovou smotanou. Plnenú papriku v paradajkovej omáčke podávame s parenou knedľou (najlepšie domácou), zemiakmi, ale aj chlebíkom.

Tip na záver: Ovsené vločky v mäsovej plnke dodajú jedlu vlákninu, a nie je ich vôbec cítiť. Keď ich veľmi neobľubujete, pripravte si plnenú papriku klasicky s ryžou. Zároveň bude takto pripravená plnená paprika v paradajkovej omáčke vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

Dobrú chuť.

Oplatí sa vyskúšať recept na fantastické mäsové guľky z mletého mäsa s ryžou, bez lepku