Najlepšie morčacie prsia s ryžou, recept aj pre deti. Deti najviac baví bizónie mäso s indiánskou ryžou. Jedlo, na ktorom sa zhodnú všetci traja.

Najlepšie morčacie prsia s ryžou - fotorecept kliknite

Deti najviac baví bizónie mäso s indiánskou ryžou. Jedlo, na ktorom sa zhodnú všetci traja. Alica z Modry varí skôr pre svoje tri vnúčatá ako pre dcéry.

Päťročný Jakubko, dva a polročná Natálka a jeden a polročný Jurko milujú jej bizónie mäso s indiánskou ryžou.

Radi majú aj zeleninovú polievku, granatiersky pochod, cestoviny s vajíčkom či brokolicu na rôzne spôsoby. Inak sa ich chute líšia – chlapci sú na sladké, vnučka na slané dobrotky.

Alica je už na dôchodku, no ešte posledný rok učí matematiku na základnej škole v Pezinku.

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné kuracie ragú s mandľami, RECEPT aj pre deti

 

Morčacie prsia s ryžou recept

Aké je najobľúbenejšie jedlo Tvojich vnúčat?

„Každé z nich má trošku iné chute. Najstarší Jakub je slabší jedák. Hlavne, keď bol mladší, jedlu veľa nedal. Jurko zase papá veľmi rád a v podstate mu chutí všetko. Natália uprednostňuje slané jedlá, hoci lízatkom neohrdne. Jedlo, na ktorom sa zhodnú všetci traja, je moje bizónie mäso s indiánskou ryžou. Práve naň som chytila aj Jakubka, keďže chce byť indiánom. Bizón je síce po pravde buď teľacie, alebo morčacie mäso – teda mäso z bieleho bizóna.  A indiánska ryža je ryža, ktorá obsahuje aj tmavú ryžu. Ak ju náhodou nedostanem kúpiť, použijem klasickú a pridám do nej červenú šošovicu. Tá je totiž tiež indiánska. Všetkým tiež chutil môj granatiersky pochod a zeleninová polievka. Tú majú najradšej s brokolicou, ktorú zjedia na hocijaký spôsob. Jakubko má veľmi rád aj cestovinky s vajíčkom.“

Varíš denne? Aký máš kuchársky štýl - vymýšľaš nové recepty alebo sa skôr držíš tradičnej kuchyne?

„Pre seba varím takmer denne. Keďže ešte pracujem, chodím niekedy na obed do školskej jedálne. No ak chcem zdravšie jedlo, tak si navarím radšej doma. Najviac však vyváram pre moje vnúčatá. Moje varenie sa tradičnou kuchyňou nazvať nedá. Uprednostňujem skôr jednoduchšie, rýchlejšie a zdravšie recepty.“

Aké zmeny si spravila vo varení pre vnúčatá?

„Doba pokročila a to, čo sa varievalo pri mojich vlastných deťoch, je už pri vnúčatách často nezdravé. Aj môj jedálniček sa rokmi zmenil a dosť dbám o zdravú stravu. Viac zeleniny a ovocia, menej tukov a zbytočného cukru. Rada používam aj tofu, či rôzne rastlinné mlieka namiesto klasického.“

Máš nejaký tip, čo sa Ti osvedčil v kuchyni?

„Osvedčilo sa mi vymyslieť k jedlu nejaký zaujímavý príbeh či pomenovanie. Tak vlastne vzniklo aj bizónie mäso. Navariť bizóna je pre deti predsa len zaujímavejšie ako obyčajné morčacie.“

Morčacie prsia s ryžou - ingrediencie

  • indiánska ryža (ak nedostanete kúpiť použite klasickú a pridajte do nej červenú šošovicu),
  • mrkva, petržlen, hrášok (prípadne akákoľvek zelenina, ktorú máte po ruke),
  • morčacie prsia – biely bizón alebo teľacie – bizón, použiť môžete aj hovädzie – tmavý bizón
  • soľ, olej (používam olivový alebo orechový)
  • Mäso a zelenina v pomere 1:1

 

 

Najlepšie morčacie prsia s ryžou, recept. Foto - autorka

 

Najlepšie morčacie prsia s ryžou - postup receptu

  1. Mäso z bizóna nakrájame na menšie kúsky, orestujeme na panvici s olejom. Jemne osolíme. Podlejeme vodou a dusíme. Pridáme petržlen a mrkvu nakrájané na drobno. Dusíme.
  2. Pridáme hrášok (na jar používam čerstvý, inak mrazený) a ešte krátko podusíme. Uvaríme ryžu. Uprednostňujem variť vo väčšom množstve vody a potom zliať.

Dobrú chuť!  😍

Vybrali sme pre vás aj recept na tofu so špenátom a zemiakmi. RECEPT (nielen) pre deti 🍀