Babičkine tvarohové guľky s ovocím, zdravý recept z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Príprava je rýchla a nenáročná. Chutia jednoducho božsky.
Tradičné tvarohové guľky - fotorecept kliknite
Ak obľubujete múčne jedlá, tak si rozhodne uložte tento recept do zbierky. Tradičné tvarohové guľky v zdravšej verzii s ovocnou omáčkou chutia neodolateľne. Vyskúšali ste ich a chutili vám? Napíšte nám do komentárov alebo vložte rovno foto ako sa vám podarili. Ďakujeme.
Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na celú rodinu. Pre mužov pripravujeme obľúbené pochúťky, pre ženy samozrejme tie menej kalorické, fit recepty, no a deti sú naši miláčikovia.
Tradičné tvarohové guľky v zdravšej verzii s ovocnou omáčkou a minimom cukru si vaše ratolesti zamilujú. Pripravili sme aj recept na fantastickú mramorovú bábovku. Máme pre vás aj recept na sypaný tvarohový koláč.
Úžasné tvarohové guľky v zdravšej verzii
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 2-3 (24 ks menších guličiek)
Vyskúšajte aj
Jednoduché tradičné tvarohové guľky - ingrediencie
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 130 g hrubej múky
- 1 ks vajce
- štipka soli
- na ovocnú omáčku: 2 hrnčeky čerstvého alebo mrazeného ovocia, cukor alebo med na osladenie
Tradičné tvarohové guľky v zdravšej verzii. Foto - Nela
Jednoduché tradičné tvarohové guľky - postup receptu
- V miske si spolu vymiešame hrubú múku, tvaroh, vajce a štipku soli. Cesto necháme chvíľu postáť, aby múka napučala. Môžeme ho uložiť aj do chladu a guľky uvariť neskôr. (Uvarené tvarohové guľky si môžeme nechať odkvapkať, vychladiť a potom zamraziť. Sladkú pochúťku stačí už len kedykoľvek ohriať).
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Z hotového cesta tvarujeme knedličky (guličky) rovnakej veľkosti. Predpripravíme si ich všetky naraz na dosku. Keď voda zovrie, potom ich ešte v rukách pogúľame (lepšie sa tvarujú ak máme namáčané ruky vo vode) a opatrne vkladáme do hrnca. Keď zovrú, povaríme cca 5 minút.
- Ovocnú omáčku si pripravíme úplne jednoducho. Ak máme čerstvé ovocie, tak ho jednoducho rozmixujeme. Keď zvolíme mrazené ovocie, povaríme ho s troškou vody, aby zmäklo. Následne ho rozmixujeme a podľa hustoty môžeme zriediť vodou a prevariť. Dosladíme cukrom, zdravšie je samozrejme medom.
- Uvarené tvarohové guľky opatrne vyberáme a necháme odkvapkať. Servírujeme ich teplé, preliate ovocnou omáčkou, dozdobíme medovkou alebo mätou. Sezóna jahôd je tu. Sladučká voňavá jahodová omáčka je výbornou voľbou.
Tip na záver: Tradičné tvarohové guľky si môžete pripraviť aj v klasickej verzii s rozohriatym maslom a opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom. Sú síce ťažšie stráviteľné, ale chutia taktiež úžasne.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás osvedčený recept na najlepšie jednoduché hrnčekové palacinky