Ak obľubujete múčne jedlá, tak si rozhodne uložte tento recept do zbierky. Tradičné tvarohové knedličky v zdravšej verzii s ovocnou omáčkou chutia neodolateľne. Vyskúšali ste ich a chutili vám? Napíšte nám do komentárov alebo vložte rovno foto ako sa vám podarili. Ďakujeme.

Tradičné tvarohové knedličky v zdravšej verzii - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na celú rodinu. Pre mužov pripravujeme obľúbené pochúťky, pre ženy samozrejme tie menej kalorické, fit recepty, no a deti sú naši miláčikovia.

Tradičné tvarohové knedličky v zdravšej verzii s ovocnou omáčkou a minimom cukru si vaše ratolesti zamilujú.

Pripravili sme aj recept na fantastickú mramorovú bábovku

Úžasné tvarohové knedličky v zdravšej verzii

  • Čas prípravy:  15 minút
  • Počet porcií: 2-3 (24 ks menších guličiek)

 

Jednoduché tradičné tvarohové knedličky - ingrediencie                                           

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 130 g hrubej múky
  • 1 ks vajce
  • štipka soli
  • na ovocnú omáčku: 2 hrnčeky čerstvého alebo mrazeného ovocia, cukor alebo med na osladenie

 

Tradičné tvarohové knedličky v zdravšej verzii. Foto - Nela

 

Jednoduché tradičné tvarohové knedličky - postup           

  1. V miske si spolu vymiešame hrubú múku, tvaroh, vajce a štipku soli. Cesto necháme chvíľu postáť, aby múka napučala. Môžeme ho uložiť aj do chladu a knedličky uvariť neskôr. (Uvarené tvarohové knedličky si môžeme nechať odkvapkať, vychladiť a potom zamraziť. Sladkú pochúťku stačí už len kedykoľvek ohriať).
  2. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Z hotového cesta tvarujeme knedličky (guličky) rovnakej veľkosti. Predpripravíme si ich všetky naraz na dosku. Keď voda zovrie, potom ich ešte v rukách pogúľame (lepšie sa tvarujú ak máme namáčané ruky vo vode) a opatrne vkladáme do hrnca. Keď zovrú, povaríme cca 5 minút.
  3. Ovocnú omáčku si pripravíme úplne jednoducho. Ak máme čerstvé ovocie, tak ho jednoducho rozmixujeme. Keď zvolíme mrazené ovocie, povaríme ho s troškou vody, aby zmäklo. Následne ho rozmixujeme a podľa hustoty môžeme zriediť vodou a prevariť. Dosladíme cukrom, zdravšie je samozrejme medom.
  4. Uvarené tvarohové knedličky opatrne vyberáme a necháme odkvapkať. Servírujeme ich teplé, preliate ovocnou omáčkou, dozdobíme medovkou alebo mätou. Sezóna jahôd je tu. Sladučká voňavá jahodová omáčka je výbornou voľbou. 

Tip na záver: Tradičné tvarohové knedličky si môžete pripraviť aj v klasickej verzii s rozohriatym maslom a opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom. Sú síce ťažšie stráviteľné, ale chutia taktiež úžasne.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás osvedčený recept na najlepšie jednoduché hrnčekové palacinky