Zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami. Vyskúšajte ďalší skvelý fit recept so značkou Ženy meste.

Zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami - fotorecept kliknite

Zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami. Zvýšili vám banány? Poznáme to. Keď ich deti chcú, tak ich nemáme, ak ich kúpime viac, tak na nás pozerajú z misky.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka skvelý recept na zdravé banánové lievance, ktoré sú nielen veľmi chutné, ale aj výživné a zdravé. Nech sa páči. Inšpirujte sa. Vaše detičky sa budú oblizovať.

Lievance sú výborné nielen na raňajky, desiatu, ale aj olovrant či večeru. Milujú ich predovšetkým deti. Ich príprava je rýchla a nenáročná. Zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami. Vyskúšajte ďalší skvelý fit recept so značkou Ženy v meste. Recept pre celú rodinu.

Inšpirujte sa receptom na skvelé hruškové palacinky s medom a orechmi

Najlepšie banánové lievance, zdravé a fit 

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet kusov: 24
  • Počet porcií: 4

 

Vynikajúce banánové lievance s ovsenými vločkami - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • 3 ks banán
  • 3 ks vajce
  • 2 polievkové lyžice medu (podľa chuti)
  • 1 malá lyžička mletej škorice (výborne naštartuje organizmus)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1,5-2 hrnček pomletých ovsených vločiek (môžeme ju zmiešať v pomere 1:1 so špaldovou hladkou múkou, lievance budú jemnejšie)
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny
  • na pečenie lievancov: olej podľa potreby

 

Zdravé banánové lievance s ovsenými vločkami. Foto - Nela

 

Vynikajúce banánové lievance s ovsenými vločkami - postup receptu 

  1. Pripravíme si banánovú zmes. Banány v miske rozmixujeme spolu s vajciami na kašu.
  2. Banánovú kašu dochutíme medom, mletou škoricou a vanilínovým cukrom podľa chuti.
  3. Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Môžeme ju zmiešať s hladkou múkou špaldovou.
  4. Múku primiešame k banánovej hmote. Množstvo múky záleží od veľkosti banánov, vajec.
  5. Malo by nám vzniknúť hustejšie cestíčko. Do cesta zapracujeme lyžičku sódy bikarbóny.
  6. Cesto necháme postáť 5 minút. Potom pečieme malé lievančeky do zlatista, ktoré narastú.
  7. Na pečenie môžeme použiť aj klasickú panvicu, z cesta lyžicou robíme 6 cm lievančeky.
  8. Banánové lievance spájame džemom, zdobíme jogurtom, šľahačkou a čerstvým ovocím. 

Tip na záver: Máte v mrazničke domáce mrazené ovocie a neviete čo s ním? Ponúkame vám skvelý tip ako ho využiť. Mrazené ovocie povaríme s trochou vody na miernom stupni, pridáme vanilínový cukor, môžeme aj kryštálový cukor podľa chuti. Ovocie varíme dovtedy, pokiaľ nebude mať konzistenciu džemu. Ak nechceme sladiť cukrom, nakoniec primiešame med. Ovocné pyré sa skvele hodí k našim banánovým lievancom.

Dobrú sladkú a zdravšiu chuť.

 

 

Pripravili sme pre vás recept na najlepšie hrnčekové palacinky