Kapustný list plnený mletým bravčovým mäsom, netradičný recept z portálu Ženy v meste. Plnený kapustný list je perfektný nápad na obed či večeru, keď už máte pokrk tých istých receptov. Len tri čarovné prísady a originálna slovenská pochúťka je na stole! Vyskúšajte si ju s nami!

Plnený kapustný list, fotorecept - kliknite

Niekedy stačí skutočne málo. Netreba zháňať žiadne výnimočné prísady, ani špeciálne korenia. Hlávková kapusta, bravčové mleté mäso a ryža. Toto sú hlavné zložky výborného slovenského jedla: plnená kapusta alebo kapustný list plnený mletým mäsom.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 90 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 70 minút
  • Počet porcií: 6

Už staré mamy vedeli, čo je dobré. Aj keď nemali suroviny od výmyslu sveta, dokázali stvoriť tak plnohodnotné a chutné pokrmy, ktoré nachovali celú rodinu. Plnený kapustový list, ktorý pozostáva z vynikajúcej mäsovej zmesi a zároveň sa podáva spolu s polievkou, je toho príkladom.       

Prezrite si podrobný recept podľa webu zenyvmeste.sk. Určite si pochutíte aj vy! Ponúkame vám aj tradičný recept na koložvársku kapustu z portálu Dobrá kuchyňa.

Ingrediencie na kapustný list plnený mletým mäsom

(pre 6 osôb)

  • 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 2 PL masti,
  • 1 KL červenej mletej papriky,
  • 2 PL výberovej múky,
  • 1/4 KL čierneho mletého korenia,
  • 2 bobkové listy,
  • 4 guličky nového korenia,
  • Pol hlávky kapusty,
  • 1 a 1/2 KL soli,
  • 2 vajíčka,
  • 150 g ryže

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Plnená kapusta s mletým bravčovým mäsom. Foto - Slávka

Postup receptu na plnený kapustný list

  1. Vrchné kapustové listy si oddelíme a odložíme bokom.
  2. Zvyšnú kapustu nakrájame na drobné pásiky a uvaríme v osolenej vode (asi jedna KL soli) s bobkovým listom a guličkami nového korenia, cca pol hodinu.
  3. Mleté mäso osolíme (pol KL soli) a okoreníme mletým korením.
  4. Pridáme predvarenú ryžu, dve vajíčka, na jemno nasekanú cibuľku a dôkladne premiešame.
  5. Zmes poukladáme na kapustové listy.
  6. Zavinieme a zviažeme kuchynskou niťou.
  7. Vložíme do polievky, prípadne urobíme zo zvyšnej zmesi samostatné mäsové guľky a povaríme asi 40 minút.
  8. Pripravíme si zápražku. Na masti smažíme múku.
  9. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď bude úplne zmäknutá, pridáme ešte červenú mletú papriku a po častiach zalievame vodou, aby sme získali redšiu zápražku.
  10. Pridáme do polievky a ešte asi minútu povaríme. Ak je treba, dochutíme.
  11. Vyskúšajte si pripraviť kapustný list plnený mletým mäsom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!