Paradajková omáčka, dusená sladká alebo kyslá kapusta so smotanou, kôprová omáčka a k tomu guľky z mletého bravčového alebo morčacieho mäsa?

Recept na výborné mäsové guľky z mletého mäsa - fotorecept kliknite

Vyskúšajte jednoduchý recept z obľúbeného portálu Ženy v meste na guľky z mletého mäsa s ryžou, ktoré sú bez lepku, pečené v rúre a chutia fantasticky. Postačí urobiť obľúbenú omáčku a skvelý obed máte za necelú hodinu na stole.

Čas prípravy: 50 minút

Počet porcií:  8

Vyskúšajte aj recept na výborné cuketové placky zo špaldovej múky

Ingrediencie na výborné mäsové guľky s ryžou

  1. - 1 000 g bravčové mleté mäso (morčacie)

  2. - hrnček ryže (250 ml)

  3. - 2 ks vajce 

  4. - 2 polievkové lyžice oleja

  5. - 1 ks väčšia cibuľa

  6. - 2-4 strúčiky cesnaku 

Recept na mäsové guľky - na dochutenie:

soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Recept na mäsové guličky. Foto - Nela

Recept na chutné a rýchle guľky z mletého mäsa pečené v rúre

  1. Najprv si povaríme ryžu v slanej vode (tak ako cestoviny) cca 10 minút. Scedíme studenou vodou, necháme odkvapkať.

  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji do sklovita. Odstavíme, pridáme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku (dve malé lyžičky)  a premiešame. Necháme vychladnúť.

  3. Do mletého mäsa pridáme vajcia, scedenú ryžu, orestovanú cibuľu s cesnakom a mletou červenou paprikou. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením, drvenou rascou podľa chuti. Ja to robím od oka, najlepšie je ochutnať. Nezabúdajme, že aj ryža pohltí trošku soli.

  4. Plech vystelieme papierom na pečenie a tvarujeme gule – guľky, môžeme menšie alebo väčšie. Z tejto dávky urobíme cca 16 ks, počítame 2 ks na osobu.

  5. Pečieme pri teplote 220oC cca 20-30 minút, podľa veľkosti. Guľky majú byť zlatisté. 

  6. Po upečení ich môžeme vložiť do paradajkovej, kôprovej omáčky alebo dusenej  kapusty. Táto mäsová zmes je vhodná aj na naplnenie paprík, ak sa chystáte pripraviť plnenú papriku. 

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborný cestovinový šalát s kuracím mäsom