Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou, fantastický fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte náš kuskusový šalát, ktorého príprava vám zaberie iba 20 minút. Potešte svoje chuťové poháriky.

Kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou - fotorecept kliknite

Rýchly obed alebo večera pre celú rodinu? Nech sa páči. Vynikajúci kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou. Kuracie mäso nemusíte? Pridajte viac zeleniny. Jednoducho, zdravo a chutne so značkou Ženy v meste.

Kuskus je neoddeliteľnou súčasťou zdravého stravovania. Maličké guličky, cestovina, ktorá sa vyrába sparením krupice kvalitnej pšenice, ovsa a prosa.

Kuskus je bohatý na vápnik, železo, horčík. Obsahuje veľké množstvo vlákniny, bielkovín, fosforu, zdravých omega 3 a omega 6 mastných kyselín, vitamíny B, E a K.

 

Zdravý a jednoduchý recept skvelý bulgur s pečenou rybou a cuketou

Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou, chutný a fit

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Fantastický kuskusový šalát s kuracím mäsom a zeleninou - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • 1 hrnček kuskusu
  • 2 polievkové lyžice masla
  • na dochutenie kuskusu: soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks kuracie prsia (cca 200-250 g)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (1 polievková lyžica k mäsu, 1 polievková lyžica k restovaniu cibule)
  • na dochutenie kuracieho mäsa: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (vynikajúca pre naše kĺby), mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), drvená rasca, prípadne iné obľúbené korenie (grilovacie korenie, pečené kurča a pod.)
  • 1 plná hrsť rukoly
  • 1/2 farebnej papriky (zelená, žltá alebo červená)
  • na konečné dochutenie a dozdobenie: citrónová šťava, bylinky podľa obľuby (petržlenová vňať, pažítka, kôpor)

 

 [Premeňte ZÁHRADU na druhú obývačku a relaxujte - kliknite tu]

 

Najlepší kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou. Foto - Nela

 

Kuskus šalát s kuracím mäsom a zeleninou - postup receptu 

  1. Pripravíme jeden hrnček kuskusu. Dôležitým pravidlom prípravy je, že sa kuskus zalieva prevarenou horúcou vodou, pomerom 1:1,5. Jeden hrnček kuskusu a jeden a pol hrnčeka vody. Do misky pridáme kuskus, zalejeme vodou, pridáme maslo, soľ, mleté čierne korenie. Premiešame, prikryjeme.
  2. Kuskus necháme prikrytý 10 minút odležať, aby napučal. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky. Pridáme polievkovú lyžicu olivového oleja a korenie podľa chuti. Cibuľu si orestujeme na polievkovej lyžici olivového oleja do sklovita, pridáme kuracie mäso, ktoré opečieme.
  3. Po odležaní je kuskus sypký, pripravený na podávanie. Je výborný nielen do šalátov, hodí sa aj ako príloha namiesto zemiakov, ryže. Chutí výborne s mäsom, zeleninou. Ak ste ho ešte nerobili, určite ho vyskúšajte. Kuskus je nielen zdravý, veľkou výhodou kuskusu je jednoduchá a rýchla príprava.
  4. Rukolu umyjeme, osušíme, môžeme nakrájať na menšie kúsky. Farebnú papriku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme zvoliť aj inú obľúbenú zeleninu. Ku kuskusu pridáme opečené kuracie mäso, rukolu a papriku. Premiešame, dochutíme, pridáme citrónovú šťavu, aj bylinky.

Tip na záver: Keď necháme kuracie mäso naložené v oleji a korení odležať v chlade aspoň hodinu, najlepšie aj cez noc, mäso získa na výbornej chuti. Ak mäso nejedávame, namiesto kuracieho mäsa môžeme zvoliť aj tofu, sójové kúsky.

Dobrú kuskusovú chuť.