Kúpeľné jahňacie s hubami, recept českej kuchyne. Pripravte si s nami obľúbené jedlo z našej série regionálnych špecialít českej kuchyne.

Jahňacie s hubami, recept českej kuchyne

Jahňacie mäso bolo vždy obľúbené medzi hosťami, ktorí prichádzali do kúpeľov riešiť svoje zdravotné ťažkosti, pretože je diétne.

Obsahuje veľmi malé množstvo tuku, ktorý v ňom však rýchlo chladne a narušuje jeho delikátne ľahkú chuť.

Pri servírovaní preto nezabudnite na nahriate taniere. Táto regionálna špecialita pochádza zo slávnych západočeských kúpeľov – z Karlovarského kraja.

Objavte ďalšie regionálne špeciality českej kuchyne - kliknite

Skvelé jahňacie mäso s hubami

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Dĺžka varenia: 90 minút
  • Počet porcií: 4-6

 

 

Jahňacie s hubami - ingrediencie

  • 600 - 800 g jahňacieho mäsa s kosťou (krk, pupky, rebrá),
  • nové korenie,
  • celé korenie,
  • soľ,
  • 100 g koreňovej zeleniny,
  • 2 lyžice masla,
  • 1 malá cibuľa,
  • 2 lyžice hladkej múky,
  • 120 g zmesi čerstvých húb (šampiňóny, hríbiky atď.),
  • 200 ml smotany
  • Príloha: rôzne upravená ryža alebo karlovarská knedľa

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Kúpeľné jahňacie s hubami, recept českej kuchyne. Foto - CzechTourism

Karlovarské jahňacie s hubami, postup receptu

  1. Jahňacie mäso nasekáme na väčšie kocky. Vložíme ho do osolenej vody s korením a zvoľna asi 15 minút povaríme.
  2. Potom pridáme zeleninu a spoločne uvaríme domäkka. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme jahňacím vývarom. Omáčku dobre povaríme.
  4. Zmäknuté mäso vložíme do kastróla, pridáme nakrájanú varenú zeleninu a huby.
  5. Prelejeme precedenú omáčku a smotanu, krátko povaríme. Podávame s ryžou alebo knedľou, ideálne karlovarskou.

Dobrú chuť!

Viac tradičných českých receptov nájdete na www.czechspecials.cz