Jednoduchá rascová polievka s cestovinou. Vyskúšajte extra lacný recept so značkou Ženy v meste. Chutná a zdravá polievka takmer z ničoho. Nech sa páči, inšpirujte sa. Dobrú chuť vám želáme.

Rascová polievka s cestovinou - fotorecept kliknite

Chutná polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Máte prievan v peňaženke a milujete rascu? Uvarte si s nami vynikajúcu polievku z rasce (kmínu). Jednoduchá a rýchla rascová polievka s cestovinou z dielne Kuchyne portálu Ženy v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje nové recepty na chutné a jednoduché polievky, tradičné aj moderné. Stačí si iba vybrať z našej širokej ponuky výborné polievky, 50 najlepších receptov na skvelé polievky - kliknite  

Rasca alebo kmín je jednou z najstarších korenín na území Európy, aj v slovenských domácnostiach sa teší veľkej obľube. Patrí medzi najpoužívanejšie koreniny. Má široké využitie pri príprave pokrmov, no zároveň sa uplatňuje aj ako prírodné liečivo.

Má antioxidačné, protizápalové, protikŕčové účinky, pôsobí ako stimulant.

Je zdrojom vlákniny a minerálov ako železo, meď, vápnik, draslík, mangán, selén, zinok a horčík. Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny E, A, C a niektoré vitamíny skupiny B.

Vybrali sme pre vás výborná špenátová polievka - zdravá, jednoduchá, rýchla

 

Skvelá rascová polievka, recept ako pripraviť chutný rascový vývar

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Vynikajúca rascová polievka s cestovinou - ingrediencie

  • 3 kávové lyžičky celej rasce (kmínu)
  • 2 polievkové lyžice masla alebo bravčovej masti (oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1,3 l teplej vody (alebo vývaru - zeleninového, mäsového)
  • na dochutenie polievky: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
  • vložka do polievky: 2 plné hrste cestovín podľa obľuby, ktoré si uvaríme (rezance, mrvenica)
  • na dozdobenie polievky: nakrájaná petržlenová vňať

 

 

Jednoduchá rascová polievka s cestovinou. Foto - Nela

 

Vynikajúca rascová polievka s cestovinou - postup receptu 

  1. Na masle alebo bravčovej masti si opražíme rascu. Trvá to približne 5-8 minút, rasca zavonia a rozpučí sa. Potom pridáme ošúpanú cibuľu, ktorú rozpolíme. Rascu a cibuľu restujeme 1 minútu.
  2. K opraženej rasci pridáme 1 polievkovú lyžicu mletej červenej papriky, premiešame a ihneď zalejeme teplou vodou alebo vývarom (1,3 l). Pridáme soľ, mleté čierne korenie. Varíme 10 minút.
  3. Obľúbené cestoviny si uvaríme podľa návodu. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame nadrobno. Hotovú polievku cez sitko nalievame do tanierov, pridáme aj cestoviny a petržlenovú vňať.

Tip na záver: Ešte sýtejšia rascová polievka? Namiesto cestovín si pripravte domáce krupicové halušky. Jednoduchý recept na skvelé halušky vám ponúkame nižšie.

Dobrú polievkovú chuť.

 

 

Recept na krupicové halušky tradičný recept na výborné krupicové halušky do polievky