Krémová zemiaková polievka s jarnou cibuľkou. Vynikajúci recept za pár centov so značkou Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Naša polievka je chutná, krémová, plná živín a vitamínov. Dobrú chuť vám želáme. 

Krémová zemiaková polievka s jarnou cibuľkou

Chutná polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Krémové polievky sú obľúbené, pretože sú jemné a lahodné. Milujú ich predovšetkým deti, neodolajú im však ani dospelí. Vyskúšajte našu novinku, najlepšiu krémovú zemiakovú polievku s jarnou cibuľkou.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje nové recepty na chutné a jednoduché polievky, tradičné aj moderné. Stačí si iba vybrať z našej širokej ponuky najlepšie krémové polievky, jednoduché lahodné polievky - kliknite  

Jarná cibuľka má veľkú silu, je nabitá vitamínmi a minerálmi. Z vitamínov sú to vitamíny C, K, A a vitamíny skupiny B. Z minerálov je to meď, fosfor, horčík, mangám, chróm, draslík.

Zelená jarná cibuľa má aj málo kalórií, je preto fantastická pri chudnutí. Obsahuje veľa vlákniny, je výborná pre naše trávenie, proti zápche. Prospieva kostiam, posilňuje imunitu a obranyschopnosť organizmu, pomáha pri vykašliavaní, chráni bunky, je výborným bojovníkom proti infekciám.

Vybrali sme pre vás výborná špenátová polievka - zdravá, jednoduchá, rýchla

 

Recept za pár centov

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie

  • 3-4 ks zemiak strednej veľkosti
  • 4 ks jarná cibuľka
  • 2 polievková lyžica masla
  • na dochutenie polievky: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, trochu kurkumy (výborná na kĺby a zápaly)
  • na dozdobenie polievky: nakrájaná zelená časť (pierka) jarnej cibuľky, kyslá smotana na zjemnenie (môžeme aj vynechať)

 

 

Najlepšia krémová zemiaková polievka s jarnou cibuľkou. Foto - Nela

 

Postup receptu 

  1. Pripravíme si zemiaky a jarnú cibuľku. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme, nakrájame na malé kocky.
  2. Bielu časť jarnej cibuľky umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Na masle si ju orestujeme do sklovita.
  3. K cibuli pridáme nakrájané zemiaky a obľúbené korenie, orestujeme. Zalejeme vodou, povaríme do mäkka.
  4. Vody zvolíme toľko, aby bola 3 cm nad okraj zemiakov. Zelené pierka jarnej cibuľky umyjeme a nakrájame.
  5. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme aj nakrájanú zelenú cibuľku. Povaríme iba krátko, aby si zachovala živiny.
  6. Potom si polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Postupne pridávame horúcu vodu alebo vývar.
  7. Polievku si zriedime podľa potreby do požadovanej hustoty. Prevaríme, môžeme ešte dochutiť a podávame.

Tip na záver: Ak nemáte jarnú cibuľku, na prípravu krémovej zemiakovej polievky môžete zvoliť aj pažítku, ktorá je tiež veľmi výživná a zdravá. Na cibuľový základ pridajte jednu menšiu žltú cibuľu. Dobrú polievkovú chuť. Vyberte si aj ďalšie recepty ako sa pripravuje krémová polievka.

 

 

Inšpirujte sa brokolicová krémová polievka, ktorú musíte vyskúšať